Landsbyboere slog søndag alarm til politiet, da de pludselig opdagede tre elefanter fanget i et bassin.

To voksne elefanter og en elefantunge var af uransagelige årsager endt i et bassin, der på sit dybeste måler fem meter. Lokale beboere opdagede de nødstedte elefanter, da deres frustrerede trut lød højlydt nær deres landsby i den kinesiske Yunnan-provins.

Politiet iværksatte straks en redningsaktion, men redningsarbejdet måtte udskydes til dagen efter. Dels fordi området var ramt af meget tung regn, men også fordi, redningsarbejderne frygtede at resten af elefantflokken ville angribe dem.

Læs også: Skræmmende fænomen rammer nu Danmark: Jesper blev jagtet af klovne med økser

Efter at have vurderet situationen med både helikoptere og droner, besluttede politiet at skræmme elefantflokken væk ved hjælp af fyrværkeri. Da der var fri bane kørte politiet en gravko frem. Først gravede de en masse jord op, mens de tre elefanter klyngede sammen i den modsatte ende af bassinet. Dernæst fik gravkoen hakket hul i bassinets side, så vandet løb ud og elefanterne selv kunne marchere ud af deres midlertidige fangested.

Elefanterne, der under redningsaktionen både havde fået bananer og andet mad, satte efter befrielsen kursen mod skoven.

I Kina er den asiatiske elefant særdeles fredet og det vurderes, at der lever omkring 300 elefanter i denne del af Kina.