Et forfærdeligt angreb har torsdag aften ramt Barcelona, da en varevogn påkørte en menneskemængde på den turistbefærdede gågade Ramblaen.

Selvom mange af indbyggerne i Barcelona torsdag aften er chokerede, så er danske Christian Wanscher, som er bosiddende i Barcelona, ikke overrasket over, at et sådant angreb denne gang rammer Barcelona.

Det forklarer han til BT torsdag aften, da vi kommer i kontakt med ham på telefon.

»Da jeg finder ud af, hvad der er sket, tænkte jeg, at sandsynligheden for, at det ville være et terrorangreb, var ret stor. Man har jo tidligere set terrorangreb af netop den her slags i andre byer,« fortæller Christian Wanscher.

Han bor ca. 10 minutter fra, hvor angrebet skete, og blev opmærksom på, at noget var galt, da han på vej hjem fra en køretur så massivt med politi og udrykning nær Ramblaen,

Og hans formodning om terror blev også bekræftet af det spanske politi, der officielt har kaldt det for et terrorangreb. Men at et sådant angreb skulle ramme Barcelona, kommer ikke som en overraskelse for danskeren.

»Jeg var ikke overrasket. Terroristerne vil gerne slå til, hvor det gør ondt, og det gør det, der hvor der er mange mennesker samlet på et sted. Og det er der jo netop på Ramblaen,« siger Christian Wanscher, der torsdag aften har været i kontakt med sin familie og venner og meldt sig okay.

Resten af aftenen vil han bruge på at kontakte bekendte og venner i Barcelona og bruge noget tid med dem for at høre, om de er har det godt.

»Jeg holder mig foreløbig indendøre, men agter at søge sammen med andre venner og bekendte, især dem, som er alene. Det er altid bedre med selskab, når forholdene er utrygge,« forklarer Christian Wanscher og tilføjer

»Jeg har det som mange andre i Paris, London og Bruxelles - man kan ikke rende rundt og være evigt bange. Det nytter ikke noget, at leve sådan,« lyder det fra danskeren.

Mindst 13 personer er døde som følge af angrebet og 50 er såret oplyser catalanske myndigheder på Twitter. Tallet bekræftes af den spanske indenrigsminister. En dansker er foreløbigt blandt de sårede, oplyser det danske Udenrigsministerium.