Lyt til artiklen

Øverst i tv-klippet kan du høre højdepunkter fra blueslegende B.B. Kings musikkarriere.

To af den nyligt afdøde blueslegende B.B. Kings døtre påstår, at deres far blev myrdet.

Døtrene har via deres advokat skriftligt fremsendt beskyldningerne til nyhedsbureauet AP.

»Jeg tror, min far blev forgiftet, og at han blev givet fremmede stoffer,« skriver døtrene Patty King og Karen Williams i to enslydende erklæringer, som deres advokat, Larissa Drohobyczer, har overdraget til AP.

Døtrene hævder, at familiemedlemmer blev forhindret i at besøge B.B. King, mens bluesguitaristens businessmanager, LaVerne Toney, og hans personlige assistent, Myron Johnson, fremskyndte deres fars død.

Læs også:

Johnson var den eneste, der var til stede, da B.B. King døde.

John Fudenberg fra Nevadas retsmedicinske institut har udtalt til tv-stationen NBC, at der på dette tidspunkt ikke ‘er beviser, der underbygger disse beskyldninger om urent trav’.

»Men vi tager dem meget alvorligt og vil gennemføre en grundig undersøgelse. Vi koordinerer vores efterforskningsmæssige indsats med kriminalpolitiet i Las Vegas. Jeg forventer, at undersøgelsen vil tage mindst seks til otte uger,« sagde John Fudenberg.

Læs også:

Selve obduktionen blev udført søndag.

Politiet i Las Vegas har ikke villet kommentere beskyldningerne, men en talsmand for politiet fortalte NBC, at politiet kun vil påbegynde en efterforskning, hvis de retsmedicinske undersøgelser viser, at B.B. King døde af andre end naturlige årsager.

Advokaten for boet efter musikeren afviser døtrenes beskyldninger og betegner dem som 'latterlige'. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

»Det er særdeles respektløst over for B.B. King,« siger bobestyrer Brent Bryson.

Tre læger har ifølge Bryson tidligere fastslået, at King fik en tilfredsstillende og professionel pleje op til sin død.

LaVerne Toney og Myron Johnson har begge afvist at kommentere beskyldningerne.

B.B. King, 89, døde den 14. maj på et hospice.