Lyt til artiklen
Den norske kvinde, der blev idømt 16 måneders fængsel for at have anmeldt en voldtægt, har også mistet sit job.

Det skriver norske VG, der har været i kontakt med 24-årige Marte Deborah Dalelv.

Den unge kvinde er bosiddende i Qatar på grund af sit arbejde, og det var netop en kollega, hun anmeldte for voldtægten. Marte Deborah Dalelv blev efterfølgende idømt 16 måneders fængsel for at have dyrket sex udenfor ægteskabet, drukket alkohol uden tilladelse, og desuden blev hun dømt for falsk vidneforklaring.

En måned efter voldtægten, der fandt sted i på en firmatur til Dubai den 6. marts, modtog hun en opsigelse fra sin arbejdsplads.

- Din ansættelse ophører på grund af uacceptabel og upassende opførsel på din sidste firmatur til Dubai, som resulterede i, at du blev arresteret af politiet i De Forenede Arabiske Emirater, står der i brevet, som er signeret af den administrerende direktør i firmaet Al Mana Interiors.Ifølge Marte Deborah Dalelv havde firmaet efter anmeldelsen bedt hende gå til politiet i Dubai og forsøge at få sagen henlagt, men siden har hun stort set ikke hørt fra sin arbejdsplads.

Den norske udenrigsminister har taget afstand fra Dalelvs dom, og til VG udtrykker han også undren over den måde, hun er blevet behandlet på sin arbejdsplads.

- Sådan som du fremstiller det, ser det ikke godt ud. En arbejdsgiver må støtte sine ansatte, siger Espen Barth Eide.

Marte Deborah Dalelv blev allerede suspenderet fra sit arbejde den 20. marts, men hun er tvunget til at blive i Dubai frem til 5. september, hvor ankesagen kommer for retten. Myndighederne i Dubai har endda beslaglagt hendes pas. I mellemtiden har hun status som 'wanted' i Dubai, og det betyder, at hun kan blive arresteret og fængslet, hvis hun krydser politiets vej.

Det var meningen, at den unge kvinde skulle vende hjem til Oslo i løbet af sommeren, hvor hun både havde sikret sig lejlighed og skulle starte i skole, men nu må hun altså blive i Qatar, hvor hun kæmper for at betale sin husleje og sin advokat.

Indtil videre har hun lånt penge af sine forældre, men ifølge vg.no, søger hun nu støtte fra de norske myndigheder.