Bombemand og massemorder Anders Breivik blev anholdt af politiet fredag, efter at have dræbt otte ved et bombeangreb og efterfølgende skudt og dræbt 68 børn og unge på øen Utøya i Norges hidtil største tragedie.

Men en fængselsdom vil ikke stoppe ham fra at begå mere terror, skriver han i det 1.500 side lange manifest, han udgav kort før sine angreb i Norge.

Han har ligefrem taget højde for, at han eventuelt ville ende bag tremmer efter første del af terrorplanen med bilbomben i Oslo og skuddrabene på Utøya.

Dem mindes vi i dag


Hvis det lykkes ham at stikke af fra fængslet, har han skjult overlevelsesudstyr, våben, ammunition, mad, stimulerende midler og kontanter, så det bliver muligt at udføre et til terrorangreb.

- Udstyret vil tillade dig at komme i sikkerhed, så du bliver i stand til at udføre bonusmissioner. hvis du stikker af fra fængslet, skriver han.

Han beskriver målet for bonus-terrorangrebet som tre til fem 'forrædere', der i Anders Breiviks øjne er for positive over for islam.

Den terrorsigtede, der nu er varetægtsfængslet i foreløbig otte uger, har udpeget netop disse personer, fordi han tror, at de 10 til 20 andre mest attraktive terrormål med stor sandsynlighed er under skarp politibeskyttelse.

Listen skal ifølge hans planer offentliggøres på forhånd for at påvirke personernes holdninger, og de kan blive fjernet fra listen, hvis de ændrer standpunkter i tide.

Medaljer


Politiet mener, at Anders Behring Breivik har haft tanker om meget mere end to terrormål, men efterforskere har givet udtryk for, at det er vanskeligt at forholde sig til manifestet.

- Han fortæller, at han ikke selv har placeret flere sprængstoffer, og at han er alene om begge aktioner, siger den 32-åriges advokat Geir Lippestad til VG Nett.

, hvor Anders Behring Breivik planlagde og forberedte det dobbelte terroranslag mod Norge.

Se video: ingen vil besøge breivik bag tremmerne

Se video: