Et tragisk foto taget lørdag på et syrisk hospital udenfor Damaskus er et øjebliksbilledet på, hvordan krigen imod Islamisk Stat udhungrer landet i Syrien. En konflikt, der i høj grad går ud over børnene.

Det skriver Daily Mail.

Med en kropsvægt på under to kilogram, så er der ikke meget at stå imod med for det lille barn, der er blevet fotograferet i den oprørerkontrollerede by Hamouria, der ligger i den østlige Ghouta-region udenfor hovedstaden Damaskus. Det er mere end 1500 gram under, hvad en dansk pige eller dreng i gennemsnit tynger på vægten, når de kommer til verden. Lægerne er ikke klar over, hvor gamle det underernærede barn er.

Borgerkrigen i landet, der officielt begyndte i september 2011, da Assad-regimet slog hårdt ned på demonstranter, der krævede reformer, har sendt halvdelen af landets befolkning på flugt. Børnene lider også hårdt i konflikten, hvor terrororganisationen Islamisk Stat også har kastet sig ind i krigen. Større børn bliver ifølge en rapport fra den amerikanske stat hvervet af de stridende parter og skal fylde roller som børnesoldater, menneskelige skjolde eller i støtteroller til krigshandlingerne bag fronterne.

Levestandarden i landet er blevet bombet årtier tilbage og 95 procent af befolkningen har ikke adgang til læger og hospitaler, undervisning og basale ting som adgang til vand er heller ikke noget, de fleste har adgang til.