Det kan godt være, at en treårig er lille af statur, men det betyder ikke, at en treårig ikke kan have et stort hjerte.

Det har treårige norske Eleah Maria Rabben bevist. Det skriver TV 2 Norge.

For da den lille pige så et barn uden hår på hovedet, blev hun noget så forundret og søgte svar hos sin far, Dennis Stangvik Enerhaugen. Han måtte forklare hende, at der findes børn, der er så syge, at de må tage medicin, der får dem til at tabe håret.

Da fik Eleah Maria en lys idé og sagde ‘Far, jeg har jo masser af hår. Måske kan de børn få mit?’ Det fortæller hendes mor, Anna Marie Rabben, til TV 2 Norge.

Der skulle dog gå et år, hvor den lille pige jævnligt talte om at give hår til andre børn, før hun fik lov til at gøre det.

- Vi besluttede os for at gøre det nu, for at være sikre på, at hun virkelig ville det og ikke kom til at fortryde beslutningen, siger moderen.

Familien besluttede sig for at bede Facebook-folket om tips til hårdonation. De blev mødt af negative kommentarer fra folk, der tvivlede på datterens dømmekraft og mente, at hun ville komme til at fortryde.

Men i denne uge tog Anna Marie alligevel datteren, der snart fylder fire år, med til frisøren, hvor frisøren tryllede en helt ny frisure frem.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Både Eleah Maria og moderen er glade for resultatet.

- Eleah Maria blev virkelig glad! Hun ler, smiler og rører ved håret hele tiden. Hun fortryder absolut ikke. Jeg synes, det er virkelig flot. Jeg er meget stolt af, at et så lille hjerte kan tænke på andre mennesker på den måde. Jeg var selvfølgelig lidt bange for, at hun skulle fortryde og blive ked af det, men det er heldigvis ikke sket, siger hun til TV 2 Norge.

Da moderen lagde billederne på Facebook, blev alle negative kommentarer bragt til skamme, og folk roser pigen for at være så næstekærlig.

Eleah Maria er ikke den eneste lille pige, der har fået den søde tanke. På Apollo Hårsenter i Drammen får man nemlig hårdonationer ind fra småpiger hver dag. Alligevel understreger Apollo Hårsenters hårekspert, Ann-Kristin Hovland, at man aldrig kan få nok donorhår.

Oprindeligt blev Eleah Marias gode gerning spottet af en norsk journalist på den stolte mors blog, og nu er den altså kommet til Danmark. Man kan nå langt med et hjerte af guld