Tusindvis af liter brændstof gik op lys lue, da 19 Nato tankbiler i går faldt i baghold og blev skudt i brand af bevæbnede mænd på motorcykler. Angrebet fandt sted på en smal hovedvej indtil den pakistanske by Kolpur.

Gigantiske flammer og enorme sorte røgskyer slikkede mod himlen, da Nato tankbilerne kort efter bagholdsangrebet brød i brand.  Kort forinden var de på vej til Afghanistan, hvor deres indhold skulle have fået hjulene til at rulle på Nato-styrkernes biler og kampvogne.

Konvojen var nået ganske tæt på den afghanske grænse og ventede, da den blev angrebet, på en politiescorte, der skulle føre den sikkert det sidste stykke igennem den urolige Baluchistan provins. 

Det er ikke første gang, at de langsomt kørende Nato-konvojer bliver angrebet, tidligere i år har der været angreb og på en enkelt uge sidste år blev 127 tankbiler angrebet.

Langt hovedparten af forsyningerne udover våben til styrkerne i Afghanistan bliver fragtet igennem Pakistan, hvor de ankommer til havnebyen Karachi.

Der er ingen meldinger om dræbte ved dette angreb, men sidste år blev mindst seks chauffører dræbt i på bare én uge.
Selvom flere konvojer er blevet angrebet er det dog de fleste konvojer der slipper uskadt igennem det urolige område.