Det var ikke alle, der var helt tilfredse med kommissærernes beslutning, da dagens etape blev neutraliseret.

Det blev besluttet, at tiderne fra toppen af Col d'Iseran ville gælde, men de førende ryttere havde allerede nået at køre et pænt stykke nedad stigningen, da løbet blev afbrudt.

Det forstår Michael Mørkøv ikke helt, da hans kaptajn Julian Alaphilippe allerede havde taget noget tid tilbage på nedkørslen.

»Jeg synes, det er en vanvittig beslutning, fordi det forlyder, at han rent faktisk formår at vinde noget af det tabte på nedkørslen, og jeg har svært ved at acceptere, at man med tilbagevirkende kraft tager en afgørende tid på toppen af stigningen,« siger den danske mester til TV2 SPORT.

Julian Alaphilippe tabte midt i kaosset sin gule trøje.
Julian Alaphilippe tabte midt i kaosset sin gule trøje. Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

Alaphilippe blev sat op mod toppen af Iseran, og tidstabet på toppen var nok til, at franskmanden tabte den gule trøje til Egan Bernal.

Rytterne manglede stadig også den afsluttende stigning op til Tignes, så det er svært at sige, hvem der vinder og taber på neutraliseringen af etapen, men Mørkøv mener altså ikke, at neutralisering blev håndteret korrekt.

»Jeg synes, at når man beslutter sig for at stoppe løbet, så må man tage tiden fra der, hvor man stopper løbet.«

»Det var jo en del af vores taktik, at Julian skulle prøve at komme så godt som muligt over Iseran og så satse på at hente på nedkørslen. Det var det, vi satsede på, og nu har det måske kostet ham hans gule trøje,« siger en ærgerlig Michael Mørkøv.