15-årige Clara Tauson leverede søndag et flot resultat, da hun spillede finale i Campeonato Internacional Juvenil de Tenis de Porto Alegre i Brasilien, hvor hun dog måtte se sig slået. Sportschef kalder resultatet det største af en dansk junior siden Caroline Wozniacki.

Clara Tauson tabte 3-6, 6-7 (4/7) til canadieren Leylah Annie Fernandez, som er tre måneder ældre end det danske stortalent.

Turneringen i Brasilien er en såkaldt junior grade A-turnering, som er niveauet lige under junior grand slam.

Derfor vækker resultatet stor glæde i Dansk Tennis Forbund - især fordi Clara Tauson lørdag vandt pigedouble-rækken i samme turnering sammen med Anastasia Tikhonova fra Rusland.

»”Det er meget imponerende, at Clara Tauson dominerer en grade A-turnering i Brasilien i både single og double som kun 15-årig. Det er det største resultat af en dansk junior, siden Caroline Wozniacki var ungdomsspiller. Clara fortsætter dermed ad den sti, som hun allerede var på,« siger DTFs sportschef, Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse.

Resultatet betyder, at Clara Tauson rykker frem på junior-ranglistens, hvor hun lige nu er nummer 65. Resultatet vil placere hende lige uden for top-20.

»Det her resultat har kæmpe betydning for planlægningen af resten af sæsonen. Clara skal ikke ud og jage point, men kan i stedet spille de turneringer, som er bedst for hendes fortsatte udvikling. Så alt bliver meget nemmere nu,« siger Jens Anker Andersen.

Fourden Grand Slam-turneringerne er årets helt store mål for Clara Tauson - der er niece til den tidligere danske topspiller Michael Tauson - ungdoms-OL i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, til oktober.

Andre læser også