Facebook bliver forladt af flere millioner af kernebrugere. Selvom det sociale netværk stadig vokser frem mod én milliard brugere, har de mange desertører sat udvidelsen ned i tempo.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det skiver Insidefacebook.com, der leverer analyser af Facebook til virksomheder.

De mange Facebook-desertører kommer fra lande, hvor Facebook i forvejen er meget populært.

- Når 50 procent af et lands befolkning er på Facebook, så går væksten normalt i stå, skriver Eric Eldon fra Inside Facebook i sin rapport.

Og i den seneste tid er væksten ikke kun gået i stå i mange af disse lande. Flere steder er væksten begyndt at gå tilbage.

- Mest bemærkelsesværdigt mistede USAs Facebook-netværk næsten seks millioner brugere på en måned. De faldt fra 155,2 millioner brugere i starten af maj til 149,4 millioner brugere ved majs udgang, skriver Eric Eldon.

Flere andre lande har også mistet brugere i den seneste måned. I rapporten nævnes Canada, der har mistet 1,52 millioner brugere og England, Norge og Rusland, der alle mistede omkring 100.000 brugere.

Trods tilbagegangen i lande, hvor Facebook ellers er meget udbredt, vokser det sociale netværk stadig frem mod én milliard brugere. I øjeblikket har netværket 687 millioner brugere, der mindst én gang om måneden er aktiv på Facebook.

- Facebook har lappet hullerne fra nul-vækst og tilbagegang i nogle lande med ny vækst fra lande, hvor Facebook endnu ikke er det største sociale netværk. Det er lande som Mexico, Brasilien og Indonesien, skriver Eric Eldon.

I det sidste års tid, har Facebook haft en gennemsnitlig vækst på 20 millioner nye brugere hver måned. Men i april og maj faldt væksten til henholdsvis 13,9 og 11,8 millioner nye brugere.