Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når du vælter kaffekoppen ud over din kommende iPhone, eller den ender i toilettet, vandpytten eller vaskemaskinen, er alt håb måske ikke ude.

Apple har ifølge CNN fået patent på et design, der gør elektroniske komponenter inde i eksempelvis telefoner, tablets og computere vandtætte. Det står dog endnu ikke klart, hvilke produkter Apple planlægger at implementere designet i.

LÆS OGSÅ:

Der er tale om en spray, som kan påføres elektronikken inde i Apple produkter, og netop det, at beskyttelsen er indvendig, er forskelligt fra eksempelvis de vandtætte mobiltelefoner, som allerede findes på markedet. Her er der nemlig tale om, at det er telefonens ydre, der beskytter mod vand.

En Samsung Galaxy S5 er eksempelvis vandtæt på grund af sin plastik-skal. Men den kommende S6 bliver lavet i aluminium, og dermed bliver den ikke vandtæt, skriver CNN.

LÆS OGSÅ:

Apple har ikke ønsket at kommentere den nyvundne patent overfor CNN, men skrev i ansøgningen om patentet:

»Mens massive ydrer har haft nogen succes med at hindre vand i at komme ind (...) er en beskyttende skal til meget lille eller ingen nytte, når først vandet er trængt ind i et apparat.«