At chefen læser med i private opdateringer, feriebilleder og de nyeste billed-tags fra festen i weekenden er helt i orden med en stor andel af de danske Facebook-brugere.

En ny undersøgelse foretaget af vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad i 27 lande verden over viser, at 56 procent af danskerne tænker over, at deres arbejdsgiver læser med. 

Den antal er det næstlaveste i undersøgelse kun overgået af Japan, hvor tallet ligger under 40 procent. I Kina er der til sammenligning 82 procent, der er bevidste om, at deres chef også kan læse på profilen og i USA 73 procent af brugerne.

- Det kan godt overraske, at danskerne ikke er mere bevidste om, hvad de skriver på nettet. Der er ingen tvivl om, at man bør være opmærksom herpå. Rekrutteringsbureauer og øvrige arbejdsgivere kommer også på nettet, og skriver du ting og uploader billeder, der stiller dig i et dårligt lys i forhold til en kommende arbejdsgiver, kan det få konsekvenser for drømmejobbet, siger direktør Carsten Bjørke fra Randstad Staffing i en pressemeddelelse. 

I Danmark er det allerede bevist, at en uheldig kommentar på Facebook kan koste en medarbejder jobbet. Tidligere pressemedarbejder i Venstre, Ditte Okman, måtte forlade sin stilling efter i sin statusopdatering på Facebook at have skrevet, at kioskdamen på Christiansborg var en 'fucked up medicineret psykisk syg'.