Sikkerhedseksperten Ron Bowes har samlet alle tilgængelige oplysninger på 100 mio. facebook-brugere og udgivet dem på nettet. Det har han gjort for at skabe opmærksomhed om sikkerhedsproblemer på facebook.

Det skriver BBC.

Filen med de personlige informationer er allerede downloadet mere end 1000.

Facebook afviser, at der er problemer med sikkerheden.

- Dem, der bruger Facebook ejer deres egne informationer og har ret til kun at dele det, de vil, med hvem de vil, og hvornår de vil. I dette tilfælde blev information, som personerne har samtykket til at offentliggøre, samlet af en enkelt researcher, og det eksisterer allerede i Google, Bing, andre søgemaskiner og på Facebook, siger Facebook i en udtalelse til BBC.

Facebook er tidligere blevet kritiseret voldsomt for deres omgang med brugernes sikkerhed. Indtil slutningen af maj var sikkerhedsindstillingerne pr. automatik sat til, at alle ens personlige oplysninger blev offentliggjorte. Så var det op til brugeren selv at indstille sikkerheden i 50 forskellige indstillinger med tilsammen 170 forskellige valgmuligheder. Kritikken fik dog Facebook til at gøre sikkerhedsindstillingerne mindre forvirrende.