Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Det var en lille payback.«

AaB tyvstartede slutspillet med en 3-0-sejr over Brøndby søndag.

Det ødelagde ganske givet dagen for de fleste Brøndbyfans, der også blev ekstra provokeret ved nordjydernes 1-0-scoring, der foregik i den ende, hvor de mest inkarnerede gulblå holdte til.

AaBs københavnske topscorer, Louka Prip, fik nemlig et gedigent ølbad, da han efter straffesparksscoringen sendte en hilsen til Brøndbyfansene.

Og det var der en særlig årsag til.

»Jeg har haft en lille fortid i Brøndby, hvor det ikke gik så godt til sidst, og jeg mistede lidt lysten,« siger den nuværende Superligaprofil, der efter nedturen på Vestegnen måtte finde en anden klub på de kanter.

»Derfra tog jeg så til Hvidovre og begyndte at finde lysten. Så det var mest bare spas og løjer,« fortalte den dobbelte målscorer efter kampen.

Faktisk var Louka Prip allerede i sin Hvidovre-tid til prøvetræning i AaB.

Han skulle dog en tur forbi AC Horsens, før han var klar til at flyve til Nordjylland, hvor han nu rækker ud efter både topscorertitel og Europa med aalborgenserne.

Straffesparket i anden halvleg i søndagens sejr blev derfor også fejret foran egne fans på Vesttribunen af AaBs nummer 18.

»Jeg har jo faktisk også gjort det mod FCK, så det var lidt i sjov,« fortæller Louka Prip om provokationen.

Den sikre sejr over det ellers formstærke Brøndby-hold var også noget, der gav smil på de sjællandske læber. Han anerkender, at sejren betyder noget for selvforståelsen, og at man ikke bare er i top 6 for at hygge sig.

»Selvfølgelig,« lyder det prompte om afstanden til Brøndby, der nu er barberet til blot to point.

»Det giver masser af selvtillid og positivitet. Vi kan se, at hvis vi er modige hele vejen igennem, så bliver vi rigtig, rigtig gode og svære at slå,« siger Louka Prip og kalder sejren for den bedste AaB-kamp i sæsonen.

Og det endda i den nye cheftræner, Lars Friis' blot anden kamp i spidsen for nordjyderne.

»Det var en helt igennem super præstation fra minut ét til 90, så det kan vi være stolte af. Vi tør at gå op på dem, uanset om de er 10 eller 11 mand; om vi er foran 2-0 eller 3-0. Dér er vi rigtig stærke,« slutter Louka Prip.

Sammen med resten af AaB'erne kan han gå på landsholdspause og se frem til to hjemmekampe på den anden side af den, når slutspillet starter i første weekend af april.

Andre læser også