På to scoringer af polske Kamil Wilczek vandt Brøndby 2-1 over Vendsyssel i Hjørring søndag eftermiddag.

Brøndbys polske angriber Kamil Wilczek blev den helt store helt for Brøndby, søndag eftermiddag, da holdet slog Vendsyssel 2-1 på et næsten udsolgt Nord Energi Arena i Hjørring.

Superliga-kampen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring. Foto: Henning Bagger

Indledningsvis forsøgte begge hold at sætte sig på kampen med det direkte spil. Det skabte en tempofyldt start, hvor det dog blev ved de halve muligheder.

Som første halvleg skred frem spillede Vendsyssel sig dog frem til et klart spilovertag, og gæsterne havde svært ved at modstå hjemmeholdets pres.

Især Vendsyssels angrebspar Seyi Adekoya og Sebastian Czajkowski virkede veloplagte i kampens første halvleg. Det lykkedes dog ikke at prikke bolden forbi Marvin Schwäbe i Brøndby-målet.

Stik imod spil og chancer var det dog gæsterne, der kom foran. Kamil Wilczek sparkede på fornemmeste vis bolden ind bag en sagesløs Vendsyssel-målmand Nicolai Flø, og så førte gæsterne 1-0.

Efter 68 minutter stjal Wilczek endnu engang overskrifterne i Hjørring. Midtbanespilleren Simon Tibbling spillede en dyb aflevering, her rundede Wilczek køligt Flø i Vendssyssel-målet og bragte Brøndby foran 2-0.

Dramaet i Hjørring var dog ikke slut endnu. Efter 77 minutter blev hjemmeholdet tilkendt et straffespark, da Sander Fischer blev nedlagt i feltet.

Brøndbys Kamil Wilczek har scoret til 1-0 i Superliga-kampen Vendsyssel FF mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, 26. august 2018. Foto: Henning Bagger

Dette omsatte Emmanuel Ogude til mål, og så var der lagt op til ti minutters spændende fodbold.

I kampens overtid modtog Brøndby-forsvarer Joel Kabongo sin anden advarsel, og så måtte han tidligt i bad.

Hjemmeholdet forsøgte at fremtvinge en udligning, men den udeblev. Gæsterne fra Brøndby tog derfor en uskøn 2-1 sejr med hjem.

Derfor blander sig Brøndby igen i toppen af Superligaen med 13 point efter syv kampe. Værre ser det ud for Vendsyssel, der kun har fået et point i holdets seneste fem kampe.

Superliga-kampen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger