Randers FC stopper samarbejdet med Discovery om dokumentarserien 'Superliga Backstage – Randers FC'. Programmet er gået historisk tæt på Superliga-klubben og har bragt seerne helt ind i rum, de ellers aldrig har haft adgang til.

Lørdag aften vandt programmet TVprisen 2017 for årets bedste sportsprogram, men for Randers FC har det bragt mere skade end gavn med sig, har bestyrelsen altså nu vurderet.

Beslutningen er endnu et slag til den afgående sportsdirektør, Michael Gravgaard, der var manden bag den nye meget åbne linje i Randers, og som senest har set Ricardo Moniz, cheftræneren, som han hentede ind i det seneste efterår, fyret.

I toppen af artiklen kan du se det sidste afsnit af programmet.

Randers FC i skikkelse af bestyrelsesformand Per Hastrup fortæller selv om beslutningen på klubbens hjemmeside.

»Klubben har haft et rigtigt godt og tillidsfuldt samarbejde med producenterne af dokumentarserien, og vi har kun ros til overs for deres professionelle ageren og generelle væremåde. Vi vidste fra starten, hvad vi gik ind til, men hvad vi af gode grunde ikke kunne vide, var hvorledes resultaterne faldt ud. Det sætter sine spor at tabe så mange kampe, som vi har gjort, og da vi nu bevæger os ind i en ny fase med nye folk i Randers FC, har vi valgt at sige tak for samarbejdet for denne gang i god ro og orden,« lyder det fra bestyrelsesformand Per Hastrup om bestyrelsens beslutning.

Og det erklærer ledende redaktionschef på Discovery, Christian Thye-Petersen, sig enig i.

»Der er ikke noget drama i opsigelsen. For vores vedkommende er det afgørende, at begge parter går 100 procent ind i projektet. Nu er der kommet nye tider i Randers, og så respekterer vi, at klubben ikke vil være med længere. Vi takker for et yderst proffesionelt samarbejde, og vi opfatter os ikke i opposition til Randers FC,« siger Christian Thye-Petersen.

Samtidig fortæller redaktionschefen, at planen med programmet var, at det skulle følge Randers helt frem til slutspillet i Superligaen, men det blev altså ikke muligt.

Her kan du se alle afsnit af 'Superliga Backstage - Randers FC'.

Programserien er blevet diskuteret en del i det danske fodboldlandskab og mediebillede. Mange har klappet Michael Gravgaard og Randers FC på skulderen for at have åbnet dørene til kameraholdene fra Discovery i programmet, der blandt andet er blevet skabt i et forsøg på at skabe endnu mere interesse for Randers FC og Superligaen som helhed.

Der findes også de stemmer, som har den modsatte holdning - at det giver for meget uro på de indre linjer, og at det er skidt for resultaterne og præstationerne i en fodboldklub.

Opdateres..