Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Normalt er det holdkammeraterne, der giver highfives, når du har scoret to mål.

Men i mandagens højspændte bronzekamp i Silkeborg, hvor oprykkerne overhalede AaB efter en 4-2-sejr, var det faktisk modstanderne, der anerkendte hinanden.

Også selvom det for AaB-topscorer Louka Prip endte i nederlag til Silkeborg og Lukas Engel.

»Jeg synes bare, det er fedt med sådan en som ham, der er kommet lidt bagfra og gør det godt. Der er intet andet end respekt til hinanden og det sætter jeg stor pris på.«

'Pløkministeren' halede med to mål ind på Nicklas Helenius på toppen af topscorerlisten – men måtte se Silkeborg rende med de tre point i bronzebraget.

Lukas Engel slaskede den ind med venstrebenet to gange i bronzeduellen mod AaB.
Lukas Engel slaskede den ind med venstrebenet to gange i bronzeduellen mod AaB. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Udover de kærlige highfives allerede i pausen i de Venstrebenedes Fagforening var der efter kampen også kram og trøjebyt mellem de to københavnere fra jydeklubberne.

»Vi har jo spillet mod hinanden et par gange, da jeg var i Hvidovre og han i Fremad Amager,« fortæller Louka Prip, der ser flere lighedstræk mellem ham selv og flere af Silkeborg-profilerne.

»Jeg er super glad for, at der nogen, der kommer en lidt længere vej fra og kan skabe sig et godt navn, ligesom Nicolai Vallys, som jeg spillede mod i 2. division,« siger Louka Prip, der nu er oppe på 14 'pløk' i sæsonen.

Han har selv haft en broget tur til toppen. Over Hvidovre og AC Horsens måtte den 24-årige, før han nu blomstrer for alvor.

Og der har også været kriser undervejs. Faktisk vendte selv AaB tommelfingeren ned til Prip, da han prøvetrænede i klubben, før han skiftede fra Hvidovre til AC Horsens.

De oplevelser har sat sig i ham, men han har vendt det til noget positivt.

»Det har været en lidt lang vej, men jeg har lært meget af det. Jeg går ikke så meget op i det med pres,« fortæller han til B.T.

Er det en form for ro du har fundet?

»Ja, med tiden. Jeg har prøvet ting, der er meget værre, hvor jeg bare gerne ville være professionel fodboldspiller,« siger Louka Prip, der har tysset både på FCKs og Brøndbys fans i denne sæson – to klubber, som han ikke slog igennem i og faktisk mistede lysten til fodbold, har han tidligere fortalt.

For ham handler det nu om at nyde, at det endelig er lykkes ham, men også andre af de spillere, der er kommet snigende bagfra og nu pludselig stråler i Superligaen, hvor de tidligere gjorde det i, om ikke røven af 4. division, så Skovshoved, Hvidovre og Amager.

»Vi er her for at spille fodbold og have det godt. Det er det vigtigste. Alt det med forventninger, det giver jeg egentlig ikke noget for,« slutter Louka Prip.

Andre læser også