Lyt til artiklen

Brøndby slog FC København med 1-0 i søndagens New Firm mellem de to klubber. BT har her samlet de syv ting, vi taler om efter derbyet.

1. RODOLPHS REGGAE: Sjældent har vi set en skarpere første optræden i et New Firm, end den jamaicanske Rodolph Austin leverede på Brøndby Stadion søndag. Han fyldte noget fysisk og med bolden. Martin Ørnskov må have siddet på Brøndby-bænken og blevet halvforpustet over, hvor svær hans vej tilbage i start-11'eren ser ud.

2. BRØNDBY-OFFENSIVEN: Pukki, Rashani og Schwartz vil mest blive husket for deres boldjagt og ikke for deres relationer med bolden. Særligt Rashani må fortsat være en hovedpine for Thomas Frank: Bliver det nogensinde et stabilt Superliganiveau? Og man lykkes i øjeblikket ikke lige så godt med at sætte Teemu Pukki op, som man gjorde i sæsonens indledning.

3. KAMPPROGRAMMET: Brøndby bliver måske ikke en del af guldkampen selv, men kan i den grad komme til at spille en rolle i FCM-FCK-duellen, da Brøndby også har hjemmekampe mod de to hold, når vi efter næste landskampspause tager hul på anden runde af møderne mellem holdene. Hvem af FCK og FCM klarer sig bedst på Brøndby Stadion næste gang?

4. MÅLMANGEL: FC København producerer stadig alt for få chancer og ligger i den nederste halvdel målt på antallet af afslutninger, og mod Brøndby var de kun rigtig tæt på at score ved en enkelt lejlighed. For anden sæson i træk er der for få, der kontinuerligt scorer mål for FCK. Sidste år var det Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius, der scorede flest -  det er det igen i år, og dyrt indkøbte Fernando Santander er ikke engang tæt på endnu.

5. NYE UNDER NIVEAU: For få af de nye spillere er kommet i gang. Jo længere tid, der tager, desto kortere bliver den del af sæsonen, hvor de kan nå at toppræstere. Hverken Kasper Kusk, Peter Ankersen eller Federico Santander har ramt det niveau, de var hentet ind til.

6. MIDTJYLLAND TILBAGE: FC Midtjylland mistede ikke pusten, blot fordi de tabte til FC Nordsjælland i forrige runde. Kort efter at FC København havde tabt 0-1 i Brøndby, tog FC Midtjylland til Randers og spillede sig tilbage på førstepladsen med en sikker sejr. Hvis Ståle Solbakken vil vinde guld, er der kun råd til meget få nederlag.

7. SVINESTREGEN: Jakob Kehlet havde det røde kort oppe allerede efter fire minutters spil, da Ronnie Schwartz flækkede Tom Høgli. Men han puttede det tilbage i lommen og valgte det gule. Var det korrekt? Kim Milton mente ja, Ståle Solbakken mente nej. Havde han truffet det røde valg, var kampen forløbet markant anderledes.