Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Spillerforeningen og Spillerrådet i Lyngby Boldklub opfordrer spillerne til ikke at benytte sig af muligheden for at komme ud af deres kontrakter onsdag, fordi en redning vurderes realistisk inden for den nærmeste fremtid.

Det skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

»I enighed mellem Spillerrådet i Lyngby Boldklub og Spillerforeningen har vi besluttet at opfordre spillerne til at vente med at foretage sig noget i relation til ophævelse af deres kontrakter til og med fredag,« siger Mads Øland, direktør i Spillerforeningen.

Lyngby-spillerne har ikke fået udbetalt løn for januar, fordi klubben er i store økonomiske vanskeligheder. Fredag sendte spillerne et påkrav til Lyngby Boldklub om den manglende lønudbetaling, og fristen til at betale det skyldige beløb udløber tirsdag aften 23.59.

I toppen af artiklen kan du se højdepunkter fra dengang, da Lyngby slog FCK med 3-1 og næsten sikrede sig bronzemedaljerne i Superligaen.

Derefter står det spillerne frit for at forhandle med andre klubber. I princippet kan de rive kontrakten i stykker og smutte til en anden klub allerede efter midnat. Det eneste, et klubskifte vil kræve, er en dispensation fra DBU, men Spillerforeningen og Spillerrådet vurderer efter samtaler med flere potentielle investorer, at der kan komme styr på tingene 'i løbet af de kommende dage.'

BT har tidligere beskrevet, at Aston Villa er interesserede i at komme ind i Lyngby Boldklub som investor. Det samme er en klub fra Premier League angiveligt.

Lyngby Boldklub skal efter planen åbne forårssæsonen i Superligaen søndag mod Brøndby, men afviklingen af den kamp svæver stadig i det uvisse så længe, at der ikke er en afklaring på klubbens fremtid.

LÆS MERE: Trump tordner efter NFL-spilleren Edwin Jacksons dødsfald: Det er SÅ skammeligt!

De konkurstruede værter fra Lyngby har oplyst Divisionsforeningen om, at man står over for en række udfordringer. Den slunkne kasse betyder, at klubben pt. hverken har penge til at varme banen på Lyngby Stadion op eller til hyre sikkerhedsfolk og anden personale og heller ikke til at leje sig ind på et andet stadion.

Som konsekvens har Divisionsforeningen givet Lyngby en deadline.

»Vi har aftalt med Lyngby Boldklub, at vi skal have en melding fra dem på torsdag, om de kan afvikle kampen på Lyngby Stadion,« siger turneringschef Peter Ebbesen til BT og fortsætter:

»Hvis Lyngby kommer og fortæller os og Brøndby, at de ikke kan afvikle kampen, så må vi se på, hvad konsekvensen skal være af det. Men det er ikke sådan, at vi bare går og venter på at træffe en beslutning. Det afhænger af situationens udvikling. Det er først og fremmest i Lyngbys hænder.«

Hvor skarp er deadlinen? Kan man ikke bare vente til selve kampdagen, 11. februar?

»Den er ikke skarpere, end at det bare var min vurdering, da de kom med de oplysninger. Der er mange interessenter i denne kamp - både tilskuere, sponsorer, journalister, tv-rettighedshavere og alle mulige andre - og af hensyn til dem bør der være en afklaring omkring torsdag.«

Hvad bliver konsekvenserne, hvis det kommer til en aflysning?

»Vi kan ikke have anden opfattelse end at kampen skal spilles. Men vi kan selvfølgelig blive tvunget til at forholde os til en melding fra Lyngby om, at de ikke kan afvikle kampen. Hvad konsekvenserne i givet fald vil blive, kan jeg ikke sige endnu. Det skal et disciplinærudvalg tage stilling til,« siger Peter Ebbesen.

BT har været i kontakt med Spillerforeningens kommunikationsansvarlige, Martin Dons, der ikke ønsker at gå nærmere i detaljer. Heller ikke Mathias Tauber, anfører i Lyngby Boldklub, har flere kommentarer til sagen for nuværende.

BT.dk har også forsøgt at få en kommentar fra Torben Jensen fra Hellerup Finans, der ejer Lyngby Boldklub, men hverken han eller klubbens advokat, Lars Skanvig, har været til at træffe.

Andre læser også