Lyngby Boldklub bad mandag morgen spillerne om at få forlænget fristen for at udbetale løn, fordi en engelsk fodboldklub havde meldt sig på banen som interesseret investor. I en meddelelse til Ritzau fortalte direktør for Hellerup Finans, der står bag Lyngby, Torben Jensen, at klubben fredag havde modtaget en henvendelse fra en Premier League-klub.

»Vi fik en henvendelse fredag aften fra en Premier League-klub, og det er vigtigt at understrege, at det ikke er Brighton. Tilbuddet er ikke kommet til os, men det er kommet til advokatfirmaet Plesner. Det har vi behandlet hele weekenden, og det anser vi for at være meget spændende og seriøst,« sagde Torben Jensen og tilføjede, at der også var andre interesserede investorgrupper.

BT kan nu afsløre, at der er interesse fra flere engelske klubber, og at der også er meget konkret interesse fra den næstbedste række, The Championship. Ifølge BTs oplysninger har Aston Villa nemlig meldt sig på banen som mulig køber.

Engelske kilder med særdeles tætte forbindelser til Aston Villa henvendte sig mandag til BT, efter at Ritzau tidligere på dagen havde viderebragt en appel fra Torben Jensens, der opfordrede Lyngby-spillerne til at udskyde fristen for, hvornår der skulle falde løn, fordi de mulige investorer har brug for mindst syv dage. Ifølge BTs kilde har Birmingham-klubben gennem længere tid været på jagt efter et samarbejdstale med en skandinavisk klub og ser Lyngby og dansk fodbold som en mulighed for at udvikle talenter og sende spillere på græs. Torben Jensen vil dog hverken be- eller afkræfte om klubben har fået en henvendelse fra Birmingham-klubben. Således lød det, da BT spurgte ind til Villas interesse:

Hvis du ikke selv vil sige, hvilke klubber I har henvendelser fra, vil du så sige ja eller nej, hvis jeg nævner klubben?

»Ja.«

Aston Villa?

»Det har jeg ingen kommentarer til,« siger Torben Jensen.

Til gengæld oplyser han, at Lyngby lige nu arbejder på en midlertidig løsning, der skal hjælpe klubben med at vinde tid.

»Vi arbejder ihærdigt på en mellemfinansiering, og det er den løsning, jeg tror mest på lige nu, for de andre mulige investorer når vi simpelthen ikke at komme i mål med til i morgen (tirsdag når spillernes frist udløber kl. 23.59, red.). Der er tale om lokalfolk, der siger, at »vores klub ikke skal dø,« og det er jo enormt skønt. Men det, de kan samle ind, er ikke nok til, at Lyngby kan overleve på den lange bane,« siger Torben Jensen.

Det kan til gengæld både den interesserede Premier League-klub og Aston Villa, der i sommeren 2016 blev solgt til den kinesiske forretningsmand Xia Jiantong. Han betalte ifølge engelske medier 76 mio. pund svarende til 644 mio. kr. for aktiemajoriteten, der i 10 år havde ligget hos den amerikanske forretningsmand Randy Lerner.

Den engelske traditionsklub har vundet Europa Cup’en for mesterhold og syv engelske mesterskaber, men det seneste er tilbage fra 1981, og de senere år har den haft det sportsligt svært. For to sæsoner siden, rykkede den ned fra Premier League til The Championship.

BT har været i kontakt med advokat Lars Skanvig fra advokatfirmaet Plesner, der modtog tilbuddet fra Premier League. Han bekræfter at have modtaget et sådant tilbud, men ønsker ikke at udtale sig om sagen.