Donald Trump er vred over, at det var en illegal indvandrer, som angiveligt var skyld i NFL-spilleren Edwin Jacksons dødsfald.

På 'Super Bowl Sunday' blev NFL ramt af en tragedie, da Indianapolis Colts-spilleren Edwin Jackson blev dræbt i et trafikuheld i staten Indiana - angiveligt af den illegale indvandrer Manuel Orrego-Savala fra Guatemala.

Det er en sag, der får den amerikanske præsident, Donald Trump, til tasterne på Twitter, som det oftest er tilfældet med præsidenten.

»Det er så skammeligt, at en person, som opholder sig illegalt i vores land, dræber Colts-linebackeren Edwin Jackson. Det er bare én af mange forbrydelser, som kunne være undgået. Vi må have demokraterne til at blive hårdere på grænseområdet og i forhold til den illegale indvandring, HURTIGT,« skriver den republikanske præsident.

Det var søndag morgen, da Jackson stod i nødsporet på en motorvej, at han blev ramt af en ladvogn, som angiveligt blev kørt af Manuel Orrego-Savala. Orrego-Savala skal desuden have været alkoholpåvirket på tidspunktet og skal være flygtet fra gerningsstedet, men blev dog senere pågrebet.

Edwin Jackson døde i en trafikulykke søndag morgen.
Edwin Jackson døde i en trafikulykke søndag morgen. Foto: BRETT CARLSEN
Vis mere

Orrego-Savala er tidligere blevet deporteret fra USA ad to omgange - først i 2007 og siden i 2009, men han har altså formået at vende tilbage til USA igen.

Det er efterhånden velkendt, at den amerikanske præsident gerne vil have bygget en stor væg langs den amerikanske grænse til Mexico - blandt andet for at kunne dæmme op for den illegale indvandring.

I en ny besked sender Trump sine kondolencer til Jacksons efterladte.

LÆS OGSÅ: Superstjernen fornærmede Trump på direkte tv: Nu har det fået store konsekvenser

Edwin Jackson skrev kontrakt med Colts i 2016 og var på banen i samtlige af grundspillets 16 kampe, men i 2017 gled han ud af førsteholdstruppen.