Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Emre Mor er ikke bare et enormt stort talent, han er også den dyreste fodboldspiller solgt fra Skandinavien.

Ifølge BTs oplysninger betaler Dortmund angiveligt lige under 90 millioner for Emre Mor. Endda med klausuler, der kan gøre prisen endnu højere.

Dermed er FC Nordsjællands salg af Emre Mor til den tyske storklub historisk. Ikke nok med, at Farum-klubben tjener en mindre formue på det 18-årige talent, så bliver Mor også den dyreste spiller, der nogensinde er solgt fra Skandinavien.

Det er nok ikke noget, som Andreas Cornelius er helt begejstret for. Det var nemlig en titel, han havde. Indtil i dag. Han blev solgt for 75 millioner kroner fra FCK til Cardiff i 2013 og slog dermed Zlatan Ibrahimovic' rekord på 72 millioner kroner fra, da han skiftede til Ajax fra Malmö FF.

FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen vil ikke kommentere på købsprisen, men han fortæller til BT, at det er en 'fantastisk' handel.

»På jysk kan vi godt sige, at vi er fint tilfredse med det hele,« griner Carsten V. Jensen, da BT fanger ham på vej ud af flyet fra Dortmund, og tilføjer:

»Det er selvfølgelig en fantastisk handel for os. Ingen tvivl om det. Det er helt enestående. Også den udvikling, han har været igennem de sidste 7-8 måneder, har været enestående. Og det er kun, fordi han besidder et helt unikt talent. Og vi er så blevet kompenseret for det og det potentiale, der ligger i talentet,« siger han.

Han har tilbragt de seneste dage i Dortmund med klubbens ejer Tom Vernon for at forhandle det hele på plads. De sidste ting faldt endegyldigt på plads mandag.

»Det har været en relativ lang proces i forhold til, at de har været og besøge os flere gange i løbet af foråret. Det viser, at de har gjort et seriøst stykke forarbejde. Men den reelle dialog i forhold til et eventuelt skifte har stået på i 14 dage,« forklarer Carsten V. Jensen.

Emre Mor blev fløjet fra den tyrkiske landsholdslejr til Dortmund for at gennemgå lægetjek og skrev under på kontrakten i dag tirsdag. Og netop Emre Mors nylige EM-udtagelse til det tyrkiske landshold har spillet ind i FC Nordsjællands overvejelser.

Hov, giv os lov at vise videoen

Det gør du her

Videoen er klar, når du har klikket på den grønne knapKunne man sælge ham for mere efter slutrunden? Eller skulle man tage handlen før?

»Man kan tænke mange scenarier. Men sagen er her, at vi allerede inden slutrunden har fået alt på plads, og det giver selvfølgelig en vis tryghed i forhold til den usikkerhed, man kan gå ind i en turnering med. Vi er blevet rigtig godt kompenseret og alle er tilfredse. Så det er godt, det er faldet på plads inden slutrunden. Også i forhold til Emre selv, der kan koncentrere sig fuldt ud om EM,« siger Carsten V. Jensen.

Emre Mor har skrevet under på en kontrakt frem til 2021.

Andre læser også