En noget alternativ form for naturmedicin skal stramme skeden op, men kan istedet give alvorlige varige mén.

Flere læger advarer mod en farlig naturmedicin, der tilsyneladende skal hjælpe kvinder med at forynge og få en strammere vagina. Det skriver The Independent.

Medicinen består af moste egegaller, der bliver til, når galhvepsen lægger et æg. Ja, du læste rigtigt.

Når galhvepsen lægger et æg på et blad, sprøjter den en væske ind i bladet, der skaber en galle - en rund, puppeagtig kugle.

Inde i kuglen befinder ægget sig, og når det bliver klækket, vil hvepselarven spise indholdet.

Gallerne bliver nu solgt på nettet - blandt andet på websitet Etsy. Her fortæller man, at de moste hvepsepupper kan stramme skeden op og gøre kål på dårlig lugt.

Men den påstand bliver nu kritiseret af den canadiske gynækolog, Jen Gunter, der i et blogindlæg advarer kraftigt mod at hoppe med på dillen. Metoden kan nemlig lede til smertefulde samlejer, mangel på sunde bakterier og forhøje risikoen for at blive smittet med HIV.

'Dette produkt kan udtørre skedens slimhinder og forøger risikoen for slidsår under sex (ikke godt) og ødelægger de beskyttende slimhinder (ikke godt)', skriver hun.

Forhandleren, som Jen Gunter fandt på Etsy, hævdede, at produktet kunne forbedre sexlivet og bruges på rifter - med en lille advarsel om, at det kan brænde lidt.

Her er der kun én ting at sige, skriver Jen Gunter:

'Hvis noget brænder, når du smører det ud i din vagina, så er det generelt ret skidt for vaginaen.'

Forhandleren har nu fjernet produktet fra etsy.com, men lignende produkter kan findes mange andre steder på nettet.

Men nu er du altså advaret.