De havde en drøm. Men den endte som et mareridt. I en ørken i sandhelvedet Mauretanien. De to danske rallykørerdebutanter Nicolai Moltke-Leth og Henrik Radich Jørgensen ville som det første rent danske par gennemføre verdens hårdeste rally det næsten 11.000 km lange Paris-Dakar.

Men en ødelagt turbo smadrede bogstaveligt talt deres drøm, fortalte de til 100 B.T. læsere, der hørte om de to tidligere jægersoldaters fælles drøm i aftes.

En drøm der kostede 1,3 mio. kr..

"Og det er lige før, at det var en større præstation at samle de penge ind hos sponsorerne, end det var at køre selve løbet, selv om vi undgik på 12. etape af det 20 etaper lange løb," fortalte Henrik Radich Jørgensen.

Med billeder og film fra de 12 dage som de to kammerater var med i sand- og varmehelvedet gennem den nordafrikanske ørken, følte de omkring 100 B.T.-læsere at de nærmest selv sad bag rattet i Toyota Landcruiseren.

Og selv om de to danskere som de sande amatører de var, længe lå i den tunge ende af løbet, kæmpede de sig tilbage efter et dramatisk styrt allerede på løbets første etape i Afrika, hvor bilen forulykkede med 120 km/t.

"Men den oplevelse var glemt, da vi nogle dage senere kørte gennem de enorme sanddyner i Mauretanien, og så en natur som var alle de fire års anstrengelser værd, der lå forude for at vi var med i Paris-Dakar 2001," lød det fra Nicolai Moltke-Leth.

Men drømmen om at nå målet Lac Rose i Dakar forblev en uopfyldt drøm.

"Jamen, det er rigtigt. Derfor vil vi også have drømmen opfyldt.

Så vi håber at få samlet 1,5 mio. kr. ind, som det vil koste os, at sætte os bag rattet i en bil, når Paris-Dakar 2002 skydes i gang nytårsmorgen næste år.