Kæmpe-fadæsen ved VM gjorde ondt i alle danske fodboldhjerter.

Og ét af de knuste danske fodboldhjerter sidder i landsholdslegenden Michael Laudrup.

Det var til at mærke, da B.T. fangede Laudrup på den røde løber, inden han og fruen Siw Laudrup gik til middag ved Sportsgalla 2022 i Herning - for han var klar i spyttet.

»Det var en kæmpe skuffelse for os alle sammen. Det kommer vi nok ikke udenom. At ryge ud til nationer som Tunesien og Australien - det er en kæmpe, kæmpe skuffelse,« siger Laudrup og fortsætter:

»Sådan er det, og man må bare lære af det. Det viser også, hvordan sport og fodbold er. Det ene år kan man være helt oppe og være meget tæt på en finale (som ved EM i 2021, red.) - og 17-18 måneder efter er man helt nede.«

»Det er en del af sporten også - der er nogle kæmpe udsving, og man må tage det ene med det andet,« siger Laudrup på den røde løber.

Laudrup fortæller, at ikke bare én ting gik galt ved VM, og det kræver en længere analyse at finde svaret.

Men undervejs ved VM stillede landsholdslegenden spørgsmål ved den store kritik af Qatar og det ansvar, som landsholdet fik pålagt sig - i forhold til andre - ved at deltage i slutrunden.

Du taler om at lære af nedture. DBU kom til Qatar med målet om at skabe opmærksomhed omkring menneskerettigheder og lignende. Fokuserede DBU for meget på det undervejs?

»Lad os bare sige, at det var en meget, meget speciel slutrunde, for det var ikke kun det sportslige, der prægede billedet. Og i forhold til det med at lære; så gælder det jo også udenfor banen.«

»Det er nok ikke sidste gang, at der skal være en slutrunde eller OL i lande, som ikke har det samme værdisæt, som vi andre har. Men vi skal huske på, at verden er stor, og det er ikke alle, der tænker som os.«

Var det en fejl at fokusere på det fra DBU?

»Det ved jeg ikke,« siger Laudrup med et smil.

Michael Laudrup har tidligere fortalt, at han mener, at sporten bliver skubbet frem i debatten om kritisable forhold i forskellige nationer.

Det blev den danske landsholdslegende også spurgt ind til på den røde løber, og du kan se hans svar i videoen over denne artikel.