Log ind på BT PLUS og læs hele artikelpakken om EM-heltene ...

29 kr. per måned - 1. måned er gratis (UDEN BINDING)


Han fik masser af spilletid på fodboldlandsholdet i kampene før EM-slutrunden. Men da det gik løs i Sverige i juni 1992, måtte Johnny Mølby se sig henvist til en plads på reservebænken.

»Det skuffede mig, at jeg overhovedet ikke fik spilletid ved EM. Men hverken jeg eller de andre spillere, der heller ikke kom i aktion, brokkede sig,« siger Johnny Mølby, der i den forbindelse roser landstræneren Richard Møller Nielsens mandskabsbehandling.

»Han fik os til at føle os som en del af holdet alligevel. Nu er jeg selv fodboldtræner (i superliga-klubben Viborg FF, red.), og de metoder, han brugte dengang, er jeg inspireret af,« siger Johnny Mølby, der straks efter EM skiftede fra franske Nantes til Borussia Mönchengladbach i Tyskland.

»Karrieremæssigt kom EM-triumfen ikke til at betyde alverden for mig. Jeg havde skiftet klub under alle omstændigheder. Men det var en kæmpe oplevelse at være med i EM-truppen. Jeg husker eksempelvis stadig optakten til finalen. Dengang var det reservespillerne, der varmede målmanden op. Den tænding som Peter Schmeichel havde, var imponerende. Jeg tænkte, at tyskerne aldrig passerer ham, og det kom til at holde stik,« griner Johnny Mølby.

Han deltager hvert år i EM-holdets sommertræf.