Log ind på BT PLUS og læs hele artikelpakken om EM-heltene ...

29 kr. per måned - 1. måned er gratis (UDEN BINDING)


Efter et flot EM pådrog angriberen sig i forbindelse med de fysiske test i storklubben Olympique Lyon en voldsom knæskade. Fodbolden blev lagt på hylden, og ind kom det mere civile arbejde. I dag sidder den tidligere angriber Torben Frank i logistikafdelingen for Coop Danmark, men ses stadig med truppen.

»At vi vandt har skabt nogle bånd, og når vi ses, kommer de gamle minder og røverhistorier, det er noget vi har sammen,« fortæller Torben Frank, der blev udnævnt til årets fodboldspiller i Danmark i 1992.

Angriberen var en af de yngre spillere i truppen, og det skulle de ældre udnytte. Der var en helt særlig stemning i den danske lejr, som gav anledning til flere anekdoter blandt de tidligere spillere.

»Faxe og Povlsen var dem, der altid lavede fis med os, der var lidt yngre. Jeg blev ringet op, mens jeg lå og sov, hvor de udgav sig for at være enten journalister eller mellemhandlere. Og så fik den bare på alle mulige forskellige sprog, og man sad i den anden ende og tænkte: ’er det her nu rigtigt?’. Og så kom de to drenge skraldgrinende ud på gangen fem minutter efter,« forklarer Torben Frank. Minderne fra EM vil altid stå som noget af det største, men at få at vide, at man skal være far, er lige så stort.

Et særligt bånd

»Man kan ikke sammenligne de to ting, det er to vidt forskellige oplevelser i mit liv. Man står og tænker, er man nu klar til det her, hvordan skal jeg være en god far. Det er en anden nervøsitet, man står med, når man skal løbe ind på banen, heldigvis,« siger Torben Frank. Selvom den tidligere angrebsspiller har lagt fodboldstøvlerne væk, mødes han stadig med de gamle gutter, »Vi vandt ikke kun EM, vi vandt også et helt særligt venskabeligt bånd til hinanden,« siger han. sisb@bt.dk