Superliga-klubben AGF risikerer at måtte undvære Mustafa Amini i optakten til næste sæson.

Således er den løbestærke midtbanespiller stærkt inde i billedet til en udtagelse til det australske VM-fodboldlandshold, der 14. juni til 15. juli kæmper om hæder og ære i Rusland.

»Jeg vurderer mine chancer for komme med i truppen som gode,« siger den 24-årige australier til BT og tilføjer:

»I VM-kvalifikationen var jeg med i truppen seks gange. Det ser jeg som et godt tegn. Ligeledes er det positivt, at jeg i år har fået spilletid i landskampe mod både Japan og De Forenede Arabiske Emirater.«

 
FC Midtjylland viste ingen nåde mandag aften, da de besejrede AGF med hele 4-0.
Vis mere

Efter Australien fik VM-billetten i hus med samlet sejr i to playoff-kampe mod Honduras, leder det store land ’down under’ efter en ny landstræner.

»Det bliver spændende at se, hvem valget falder på. Men uanset hvem det bliver, ser jeg med stor optimisme på mine chancer. Jeg håber virkelig på landsholdsudtagelse. Det vil være en af mine helt store sportslige drømme, der går i opfyldelse, hvis jeg skal med til VM i Rusland,« siger Mustafa Amini.

Lodtrækningen til VM foretages på fredag i Moskva.

»Jeg vil helt sikkert følge meget spændt med. Selvfølgelig kunne det være spændende at ende i en gruppe med Danmark. Jeg kender jo flere af spillerne på det danske landshold. Blandt andre William Kvist og Thomas Delaney. Men rent faktisk krydser jeg fingre for, at det ikke sker. Danmark har et stærkt fodboldlandshold. Så lad os undgå dem og lande som Brasilien, Tyskland og Spanien,« siger Mustafa Amini, der er født i Sydney.

»Fodbold er den idrætsgren, der i Australien bliver dyrket af flest. Men det er ikke den mest populære ’down under’, hvor folket går mere op i cricket, rugby og svømning,« siger Mustafa Amini.

Sad ude med karantæne

På grund af karantæne måtte Amini nøjes med at se med fra sidelinjen i Superliga-kampen på MCH Arena mellem FC Midtjylland og AGF.

»Selvfølgelig er det ikke særligt sjovt at sidde udenfor i en vigtig kamp. Men jeg nyder at spille i Danmark. Superligaen er stærk, og det faktum betyder, at mine kvaliteter som fodboldspiller efter alt at dømme vil blive kigget nærmere efter i sømmene, når den kommende australske landstræner skal udtage sit VM-hold,« siger Mustafa Amini.