Findes der et ’magisk tal’ for, hvor mange sexpartnere man ideelt set bør have gennem et liv?

Svaret er tilsyneladende ja. Men tallet varierer fra land til land.

Det er konklusionen i en ny international sundhedsundersøgelse, som britiske Mirror har kigget på.

Undersøgelsen er foretaget af Superdrug’s Online Doctor - Storbritanniens svar på 'NetDoktor', der har spurgt mere end 2.000 mennesker i USA og Europa for at få en bedre forståelse af seksuelle tendenser blandt mænd og kvinder i forskellige dele af verden.

Danmark er ikke med i undersøgelsen, men til gengæld har undersøgelsen inddraget vores nabolande.

Når det kommer til antallet af sexpartnere, er de adspurgte mænd og kvinder overvejende enige. Således mener begge køn, at 7,5 sexpartnere gennemsnitligt er det ideelle antal gennem et menneskes levetid.

Og det er et tal, der ikke ligger langt fra virkeligheden. Således har de adspurgte kvinder i gennemsnit haft 7 sexpartnere, mens mændene i gennemsnit har haft omkring 6,2 sexpartnere.

Med 10 sexpartnere som det ideelle tal udgør Frankrig det mest ’frisindede land’, mens Holland med seks sexpartnere udgør det laveste antal, når det kommer til det ideelle antal sexpartnere.

Men hvor mange sexpartnere er så for mange?

I Frankrig, Belgien og Portugal er 16 sexpartnere grænsende til det promiskuøse, mens grænsen for undersøgelsens hollandske deltagere går ved 11 sexpartnere.

Det ’magiske tal’ varierer også på tværs af køn.

I hvert fald er de adspurgte kvinder mere fleksible end mænd, når det kommer til at acceptere en persons seksuelle fortid.

Således mener de adspurgte kvinder, at en person, der har haft mere end 15 sexpartnere, er på tærsklen til at være promiskuøs.

Til sammenligning bør en kvinde ikke have haft mere en 14 sexpartnere, hvis det står til de adspurgte mænd.

Ifølge undersøgelsen er det dog ikke en fordel, hvis man har haft for få sexpartnere.

I hvert fald mener de adspurgte mænd, at mindre end 2,3 sexpartnere ses som værende seksuel uerfaren, mens kvinderne synes, at 1,9 sexpartnere er grænsende til for få.