De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker. Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brown, Mads Christensen og Lina Rafn).


Mads Christensen, 46 år, forfatter. Husker ikke første gang.

»Jeg tænker så det knager. Hvornår var det egentlig? Det kan jeg overhovedet ikke huske. Det har vel været en ynkelig forestilling på et kollegieværelse eller jeg er blevet kneppet af en tysk turist i en campingvogn.

Jeg var relativt tidligt ude med mange ting, for jeg er jo et produkt af en skilsmissefamilie. Jeg havde allerede job i gymnasiet og flyttede tidligt hjemmefra. Jeg var ikke særlig social, deltog aldrig i gymnasiefester og brugte meget tid på sport. Vi talte om gymnasie-genforening den anden dag, og jeg tænker bare, at de mennesker fra den tid er fuldstændig ligegyldige for mig. Jeg læser de mange ildevarslende undersøgelser om unge mennesker, der dyrker meget voksen sex i dag, men jeg kan huske, at jeg havde ingen større interesse i det dengang jeg var ung og synes det var dræbende ligegyldigt. Men især pigerne synes jeg ikke skal lade sig presse til sex, og jeg håber da, at mine egen børn kommer helskindet igennem deres ungdom.

Da jeg var ung kunne man jo dø af AIDS, hvis man dyrkede sex og i dag har man jo nok en mere promiskuøs tilgang til det, og det betyder så at klamydia spreder sig. Der er jo altid en skyggeside af at knalde i flæng.

Mine børn skal bare tage vare på sig selv og opføre sig anstændigt overfor andre mennesker. Jeg ville da ønske, at jeg var 18 år igen, så man kunne dyrke alt den spændende sex. Nu lever jeg jo i stedet i et helt almindeligt monogamt forhold, hvor en tur i swingerklubben ville være utænkelig.«