Toppen af Danmark skal se langt efter folkefesten i kondisko, som Kronprinsen holder 23. maj næste år.

Frederikshavn Kommune har nemlig valgt at sige nej til Royal Run i Skagen.

Og den beslutning skaber dårlig stemning, skriver Nordjyske.

Ifølge mediet stod Rene Zeeberg, direktør for turistsamarbejdet Toppen af Danmark, nemlig med et 99 procent klart koncept til Danmarks største løbeevent, og han havde bestemt ikke forestillet sig, at politikerne ville sige nej til det royale løb.

Rene Zeeberg, direktør for Toppen af Danmark, i klitterne ved Damstederne nær Klitgården i Skagen.
Rene Zeeberg, direktør for Toppen af Danmark, i klitterne ved Damstederne nær Klitgården i Skagen.
Vis mere

»Jeg er f..... gal over den beslutning. Jeg havde ikke forestillet mig, at Frederikshavn Kommune har så uambitiøse politikere, at de takker nej til Danmarks største løbeevent og henviser til økonomi.«

»Havde de i stedet været en medspiller og sagt ja, kunne vi have fundet pengene via sponsorer, ligesom vi selv i Toppen af Danmark kunne have bidraget med midler,« siger han til Nordjyske.

Årsagen til afslaget var, at politikerne ikke ønskede at bruge cirka én million kroner, som det krævede på arbejdstimer mv.

Borgmester Birgit S. Hansen, der er formand for Økonomiudvalget, har uddybet over for Nordjyske, at der er tale om en politisk vurdering i en tid, hvor de ser ind i besparelser på 50 millioner kroner og på afskedigelser.

Til Royal Run 2023 står fire debutanter klar til at byde velkommen til det populære motionsevent: Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster. Den eneste genganger bliver København/Frederiksberg.