I går meddelte det norske Kongehus, at prinsesse Märtha Louise og hendes mand gennem 14 år, forfatteren Ari Behn, skal skilles. Vi har set nærmere på, hvordan det umage par fandt sammen i 2001.

Han var hippiebarnet, der voksede op i et marxistisk kollektiv. Hun var kongens datter. Tilsammen var de et umage par, som måske alligevel passede bedre sammen, end man lige umiddelbart skulle tro.

De mødte hinanden gennem Ari Behns mor, Marianne Solberg Behn, som prinsesse Märtha Louise havde lært at kende gennem sin uddannelse i rosenterapi.

Men allerede inden da, havde Ari Behn, der dengang var en kendt og kontroversiel ung forfatter, forsøgt at gøre kur til Prinsessen.

Det skete i august 2000 i en chat med det norske Dagbladet.

»Bortset fra dig,« skrev han til en læser, »er jeg nok sikker på, at Norges mest sexede kvinde må være Märtha Louise,« lød det fra charmetrolden, der havde udgivet sin anmelderroste debutroman 'Trist som faen' i 1999.

Så lykkelige var de. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på et pressemøde to dage inden deres bryllup i 2002.
Så lykkelige var de. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på et pressemøde to dage inden deres bryllup i 2002. Foto: KALLESTAD, GORM
Vis mere

Dengang var prinsesse Märtha Louise kæreste med springrytteren Bruce Godin, men de to gik fra hinanden omkring jul.

Blot et par måneder senere - i marts 2001 - blev det kendt, at den kontroversielle forfatter, der blandt andet har røget en joint på norsk fjernsyn, og Prinsessen var blevet et par. Og i december samme år meddelte de, at de skulle giftes året efter.

»Det er blevet sagt, at jeg stråler af lykke. Her er den mand, som gør, at jeg stråler. Her er manden, som jeg vil dele resten af mit liv med,« lød det lykkeligt fra den dengang 30-årige Märtha Louise på pressemødet.

Her fortalte de også, hvordan de havde mødt hinanden.

»Det var ikke kærlighed ved første blik. Jeg syntes, Ari var lidt overvurderet. Men tredje gang vi mødtes, vidste jeg, at han var manden i mit liv,« fortalte prinsesse Märtha Louise.

Ari Behn derimod behøvede ikke mere end et enkelt møde med Prinsessen for at vide, at hun var kvinden i hans liv:

»For mit vedkommende var det kærlighed ved første øjekast. Jeg vidste straks, at jeg nu havde fundet den kvinde, som jeg altid har drømt om, at jeg en dag ville møde, og som jeg havde ledt efter. Hun er en smuk kvinde med et meget stort hjerte. Hun giver kærlighed til verden,« sagde Ari Behn.

Han tilføjede i øvrigt, at han stadig mente, at hans kommende hustru var Norges mest sexede.

Märtha Louise blev gift med Ari Behn i maj 2002. Han friede, efter parret havde kendt hinanden i et år.
Märtha Louise blev gift med Ari Behn i maj 2002. Han friede, efter parret havde kendt hinanden i et år. Foto: FABRIZIO BENSCH
Vis mere

Parret blev gift den 24. maj 2002 i Nidaros domkirken i Trondhjem og har tre piger sammen: Maud Angelica, 13, Leah Isadora, 11 og syvårige Emma Tallulah, som de fremover vil dele forældremyndigheden over.