Da prins Joachim for to uger siden gæstede 'Synnejysk Ambassade' på Kulturstationen i Vanløse i København, deltog han i en samtale med den tidligere tv-vært Hans Georg Møller.

Her faldt snakken også på salget af Schackenborg Slot, som han solgte i 2014, skriver Se & Hør.

»Det var en velovervejet beslutning. Efter i mange år at have forsøgt at få enderne til at mødes og sande, at løsningerne ikke virkede, og samtidig være mentalt stødt på grund, måtte jeg sande, at det lykkedes mig ikke. Jeg forsøger ikke at vaske hænder og sige, at det var ugunstige tider. Der var en gældsbyrde, der voksede hurtigere, end selv et godt landbrugsår kunne dække. Det var et personligt nederlag, ja. At det ikke lykkedes at få vendt tendensen. Men det er ikke noget, jeg ligger hvileløs over om natten, og og jeg bebrejder ikke mig selv, når jeg kigger i spejlet,« siger prins Joachim.

Prins Joachim fik slottet i julegave i 1978, da han var blot ni år gammel. Den glade giver var lensgreve Hans Schack og hustru grevinde Karin, som aldrig selv havde fået børn, som kunne arve Schackenborg Slot.

Det blev dog drevet af dronning Margrethe og prins Henrik, til den yngste søn kunne flytte ind i 1993 til en dermed tvungen karriere i landbruget.

Slottet var dog i en sørgelig stand, men da prinsen giftede sig med Alexandra i 1995, fik de af det danske folk en istandsættelse til godt 13 millioner kroner i bryllupsgave. Dermed slap prinsen for dén økonomiske byrde.

Til gengæld måtte han optage store lån i slottet, da parret blev skilt, og ægtepagten tvang ham til at købe en standmæssig villa til Alexandra for cirka 7 millioner kroner – plus det løse til samlet set 15 millioner kroner.

Han solgte Schackenborg Slot for 100 millioner kroner og dermed en kæmpe fortjeneste for to år siden, og flyttede derefter ind i en eksklusiv villa nord for København.

En medvirkende årsag til at han valgte at sælge var også, at han ikke selv ville give samme byrde til sine egne børn, som han selv fik, fortalte han i samme ombæring.