I det østlige Kina er skrædderne på overarbejde for at kopiere Kate Middletons kjoledesign til giftelystne kvinder

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Flere kinesiske brudekjole-fabrikker og butikker bekræfter, at de er i fuld gang med at kopiere en lavbudget-udgave af den engelske hertugindes brudekjole, som er lavet af designer Sarah Burton for Alexander McQueen.

- Vi har kopieret mange kjoler igennem tiden, og vores skrædder kopierede Lady Dianas kjole ned til omkring 90 procents nøjagtighed. Det vil nu tage os femten-tyve dage at lave en version af den seneste royale kjole. Vores kjoler for omkring 700-900 kroner, siger den 24-årige Xu Xiang, der er leder af produktionen hos brudekjole-fabrikanten Bo En Qiao til The Telegraph.

Will og KateBRITAIN-WEDDING/


NOBEL


I hendes værksted var en af hendes tyve syersker i fuld gang med at drapere et broderet skørt på en mannequin-dukke med et billede af Kate Middleton på en fladskærms-monitor som guide, da avisen var på besøg. Til den billige pris vil der naturligvis ikke være udstyret med tre kniplede underskørter eller håndsyet efter speciel teknik og kvaliteten af elfenbenssilken vil heller ikke være den samme.

- Selvfølgelig bliver vi nødt til at bruge noget, der er billigere. Vi var forberedte på at skulle lave et slæb, der var lige så langt som Dianas. Vi lavede et, der var 60 fod langt en gang, siger Xu Xiang, der kun inkluderer det ni fod lange slæb på Kate Middletons kjole, hvis kunden beder specifikt om det. 


Suzhou, hvor fabrikken ligger, går for at være en romantisk by og kendt for sine velholdte, traditionelle kinesiske haver. Det er et af bryllups-mekkaerne i Kina, og mange vordende brude fra Shanghai kommer forbi for at købe en kjole til omkring 200 kroner. Produktionen af brudekjoler er her så høj, at store mængder af overskydende satin og organza flyder i gaderne.

Brudekjolerne fra Xu Xiangs fabrik bliver vidergivet til forhandlere som Fu Xuxian i den sydlige handelsby Yiwu, som forventer at tjene stort på det royale bryllups store rækkevidde.

- Hertuginden så fantastisk ud i kjolen. Det er en relativ simpel stil og føles meget friskt, sødt og elegant. Jeg plejede at mene, at brudekjoler skulle være så traditionelle som muligt med et kompliceret design som prinsesse Dianas. Men det her var meget anderledes og meget nyt, siger Fu Xuxian, som allerede har fået henvendelser fra kunder, der er interesserede i en Kate-model.


I øjeblikket er han ved at forhandle en pris med kunderne, og derefter vil Fu Xuxian være i stand til at levere kjolen med en uges varsel. Han har allerede solgt 20 kjoler væk. Samtidig beklager han sig over, at brudekjolens udseende ikke var kendt før Kate Middleton steg ud af bilen ved Westminster Abbey den 29. april.

I Kina har man dækket brylluppet tæt - og tit og ofte med overskriften 'eventyrs-bryllup', ifølge The Telegraph.