Fredag aften blev Prinsesse Marie tildelt den franske orden La Légion d’honneur ved en hædring på den franske ambassade i København. Her blev hun hyldet af sin mand Prins Joachim og sin svigerfar Prins Henrik.

Der var dobbelte kindkys og store smil, da Prinsesse Marie fredag blev hyldet med den franske fortjenstorden La Légion d’honneur på den franske ambassade i København.

Blandt de fremmødte var blandt andre skuespiller Ellen Hillingsø, 15 ambassadører samt prinsessens nærmeste familie.

Hovedpersonen selv ankom til palæet sammen med sin mand Prins Joachim. Få minutter senere ankom også prinsessens svigerfar Prins Henrik, som ellers har været væk fra rampelyset, siden Dronning Margrethe officielt annoncerede hans pension.

H.K.H. prinsesse Marie modtager "La Légion d'Honneur" på den franske ambassade. Her var Prins Henrik, der netop er hjemvendt fra en solferie på Tenerife, mødt op for at hylde sin svigerdatter.
H.K.H. prinsesse Marie modtager "La Légion d'Honneur" på den franske ambassade. Her var Prins Henrik, der netop er hjemvendt fra en solferie på Tenerife, mødt op for at hylde sin svigerdatter. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Senest var prinsen fraværende under det belgiske statsbesøg for to uger siden. Dronning Margrethe måtte derfor agere vært alene. I stedet var prinsen draget til sydens varme på den spanske ferie-ø Tenerife. Men fredag var han tilbage på dansk jord og klar til at hylde sin franske svigerdatter.

Her mødte prinsen op på sin velkendte humoristiske facon. Da han for en kort bemærkning strøg forbi den fremmødte presse, blev han spurgt om han var stolt af sin svigerdatter.

”Er her koldt?” udbrød prinsen, mens latteren fra tilskuerne rungede i de højloftede sale.

”Selvfølgelig er jeg stolt. Jeg er også meget glad for hende,” fortsatte Prins Henrik, inden han og følget gik ind til selve medaljeoverrækkelsen. Her roste den franske ambassadør Francois Zimeray blandt andet prinsessen for hendes rolle i fransk og dansk kultur og for hendes indsats på de humanitære områder.

»De er engageret i vor tids store udfordringer. De bekymrer Dem om madspild og om tilstanden af den Jord, vi overlader vore børn. Men de kerer Dem også om hvilke børn, vi giver videre til vores Jord,« sagde ambassadøren i sin tale til Prinsesse Marie.

Antallet af personer, der kan få ordenen, må ikke overstige 125.000 nulevende mennesker, og kun meget få udlændige får æren. 26 udenlandske kvinder kan kalde sig indehavere af La Légion d'honneur.