Yahya Hassan er som digter - ikke diplomat. Så på pressemødet tirsdag talte han i malende vendinger om Danmark som en gylpende lillebror, der stadig tisser i senge.

Den 19-årige digter Yahya Hassan har meldt sig under Nationalpartiets faner. Et af det nye, endnu ikke opstillingsgodkendte partis mærkesager er flygtninge. Og dét spørgsmål ligger også Hassan på sinde:

»Vi kan ikke løse en humanitær krise ved at skære i kontanthjælpen,« forklarede han, inden han begav sig ud i en malende beskrivelse af Danmarks pinlige placering blandt sine nabolande:

»I et nordisk skær er Danmark efterhånden blevet til en belemrende lillebror, der gylper i tide og gylper op i utide, og vækker én om natten og stadig tisser i sengen og skider i bukserne og skal have ble på og smitter alle med børneorm og vræler og falder i brønden og leger med de slemme drenge og laver ulykker. Og så må storebror Sverige og storebror Norge tage ansvaret for den åndssvage og pubertetsplagede lillebror, som de fleste voksne allerede har opgivet,« lød det fra den kontroversielle digter.

»For eksempel er Sverige i modsætning til Danmark ikke en del af Nato, og dermed ikke en del af den militære koalition, som smider bomber ned i hovedet på civile. Alligevel tager Sverige imod flygtninge, og senest har Sverige anerkendt Palæstina,« fortalte Yahya Hassan, der mente, at det sender et positivt signal til de svenske minoriteter.

»Færøerne har også meddelt, at de villige til at tage imod flygtninge, alt imens vores politikere fastholder, at vi skal skære i kontanthjælpen, således Danmark ikke vil være et attraktivt land for flygtninge. Det er dét, vi fortæller folk, vi kaster bomber ned i hovedet på. Hvad med, om vi skar ned på bombefly?« spurgte han retorisk.