Steen Lund (V) modtog over dobbelt så mange stemmer som forventet, og nu er ’Vild med dans’-vinderen klar til Odense Byråd.

Da Steen Lund forleden stillede op ved kommunalvalget, var det for første gang. Men borgerne i Odense Kommune har tilsyneladende så stor tiltro til hans politiske evner, at han fik et sikkert mandat for Venstre i byrådet.

- Jeg blev lidt ydmyg, for jeg er virkelig, virkelig stolt over at få over dobbelt så mange stemmer, som jeg havde regnet med. Jeg strøg helt op som nummer fire i vores parti, selv om jeg havde regnet med at skulle hænge på og kæmpe om det ottende mandat, siger Steen Lund.

Steen Lund har i dag en fuldtidsstilling hos Lego. Alligevel er han sikker på, at han kan forene de to ting i fremtiden, og det er noget, han glæder sig til.

- Jeg har et stort hjerte for Odense og har været irriteret i mange år over, hvordan udviklingen har været. Men jeg er en af dem, der er stolt over at kalde sig odenseaner, for jeg synes, at vi har så meget at byde på, siger Steen Lund, der endnu ikke ved, hvilke udvalg han bliver sat i.

- Jeg har ingen forudsætninger, for jeg kommer som helt ny. Jeg har stor tillid til, at vores formand Jane Jegind med sine store politiske erfaringer sagtens kan sætte det hold. Så jeg er bare frisk og klar på det på, hun nu giver mig at arbejde med, siger Steen Lund, der fik 812 personlige stemmer.

Dermed bliver han én af mange kendisser, der har haft et godt valg. Således er cykelrytteren Brian Holm (K) og håndboldspilleren Katrine Fruelund (V) blandt flere også stemt ind i deres respektive byråd.