Lyt til artiklen

»Jeg håber, jeg kan lægge mig ned og få en lur i aften, men det er ikke sikkert, det kan lade sig gøre, for andrenalinen kører rundt i kroppen,« siger SF-formanden Pia Olsen Dyhr.

Torsdag middag spiser hun frokost med sin mand og datter Laura på cafe Staalvand i Brønshøj.

»Det er en fast tradition, at vi går sammen ned og stemmer og spiser frokost bagefter. Vi plejer at have børnene med. I år er det dog kun Laura, for de andre skulle i skole,« siger Pia Olsen Dyhr.

Valgdagen byder på et fuldt valgkampagne-program, hvor hun skal ud og møde vælgerne og lave en masse interviews med diverse medier.

I aften skal hun mødes med nogle centrale SF’ere og bagefter skal hun ind på Christiansborg.

»Ved 20-21-tiden skal jeg ind på Christiansborg og fejre røven ud af bukserne sammen med SF’erne. For det har været en forrygende valgkamp, næsten uanset udfaldet,« siger SF-formanden.

Men første skal der deles endnu mere valgmateriale ud på gader og stræder.

Venstres nestor Bertel Haarder har fra morgenstunden været på gaden og uddele valgmateriale.

Torsdag morgen mødte han Socialdemokraternes Astrid Krag på Greve Station. Han fortæller, at valgkampene er blevet mere intense, fordi der er mange flere medier og de er i gang fra tidligt morgen til sen aften.

»Valget er blevet langt mere stressede. Der er flere medier og de arbejder i døgndrift. Og så er der de sociale medier som vi jo selv skal passe, hvad jeg gør med stor fornøjelse,« siger Bertel Haarder.

Han har fået taget et billede med Astrid Krag på Greve Station, som han vil lægge på Facebook.

»‘Nu med tøj på’, skal der stå,« siger Bertel Haarder med reference til, at han og Astrid Krag tirsdag blev fotograferet i badetøj i en svømmehal i Greve, hvor de holdt vælgermøde.

Før i tiden holdt politikerne fra alle partierne fri på selve valgdagen, men i dag bliver der kæmpet om vælgerne til valgstederne lukker.

»Tidligere delte vi ikke valgmaterialer ud på selve dagen. Det var Poul Nyrup Rasmussen som i 1998 førte valgkamp helt frem til kl. 20, hvor valgstederne lukkede. Da han så vandt meget snævert, så er det gået over i historien som et eksempel på, at man kan vinde valget lige til allersidst, hvis man er aktiv til det sidste. Det år havde Venstre ikke planlagt noget som helst på valgdagen. Og det fortrød vi bitterligt. Så den fejl begår vi ikke igen,« siger Bertel Haarder.

Astrid Krag (S) har også en travl dag på programmet.

»Jeg har en slutspurt i dag, hvor jeg skal besøge syv steder i valgkredsen i dag. Vi ved jo, at rigtig mange af tvivlerne bestemmer sig i løbet af de sidste 24 timer. Så det gælder om at komme ud og møde folk og minde dem om, hvor vigtigt det er at stemme i det hele taget,« siger hun.

I hendes program er der ikke indlagt tid til at slappe af i dag.

»Jeg fungerer sådan, at jeg har det bedst, når jeg er i gang, så der er fuldt program, og jeg slutter af med at gå ned og stemme med min familie og bagefter kommer mine gode kampagnefolk og spiser hos mig, og så skal jeg ind på Christiansborg.«

Sådan så det ud, da Helle Thorning-Schmidt stemte på sig selv.