Mogens Camre (DF), der efterhånden kan betragtes som en grand old man indenfor politik, kaster sig ind i peberspray-debatten. Lovliggør i stedet jagtgeværet, lyder det i en humoristisk vending.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, afslørede torsdag idéen om at lovliggøre brugen af peberspray i eget hjem.

Siden har flere organisationer og partier ytret deres holdning. De Konservative er klar til at diskutere det, mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance gerne ser, at legaliseringen også rækker ud over hjemmets grænser.

For Mogens Camre (DF), der i dag sidder i Gladsaxe Kommunes byråd, er det ikke nok. Han inddrager nu jagtgeværet i debatten.

- Venstre vil have peberspray legaliseret til brug mod overfald i private hjem. Hvad med at bruge jagtgeværet, det virker meget bedre - og modsat peberspray kan man få tilladelse til at have et jagtgevær :), skriver den 77-årige Mogens Camre på sin Facebook-profil som en joke til debatten.

Mogens Camre har tidligere været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i perioden1968-1987 og medlem af Europa-Parlamentet i 1999-2009.