Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Thor Möger Pedersen bliver skatteminister i en alder af blot 26 år

Han er 26 år, og han er SF’s ubestridte kronprins og Danmarks kommende skatteminister.
Dermed bliver han den yngste minister i Danmarkshistorien.

ER THOR MÖGER PEDERSEN FOR UNG TIL AT VÆRE SKATTEMINISTER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Socialdemokraternes Lotte Bundsgaard var den tidligere rekordholder, da hun som 28-årig kunne tage plads på bagsædet af en ministerbil.

Som skatteminister har Thor Möger Pedersen fået en traditionelt tung post, som ofte gives til et af regeringspartiernes allermest lovende kronprinser.

Således startede Anders Fogh Rasmussen også sin ministerkarriere som skatteminister.

Også Venstres Kristian Jensen og Peter Christensen har beklædt posten. Dog med vekslende succes.

Det samme kan egentlig siges om Anders Fogh Rasmussen, der under Poul Schlütters regering i 80’erne måtte forlade posten i skam på grund af rod i regnskaberne. Som et lille kuriosum skal nævnes, at da der skulle orden i sagerne i skatteministeriet igen, ansatte man Peter Brixtofte... Senere gik det ham som bekendt Anders Fogh ganske godt.

I SF har man i lang tid været opmærksom på, at der lå et helt usædvanligt politisk talent i den unge direktør-søn fra Nordsjælland.

Allerede i 2005 blev han sekretariatsleder for SF som blot 20-årig. I 2006 indtrådte han i partiets forretningsudvalg. I 2007 blev han ansat i SF’s ledelse på Christiansborg og styrede med hård hånd partiets yderst succesfulde valgkampagne op til rekordvalget for SF, hvor SF fik 23 mandater i Folketinget. I 2010 sendte hans udnævnelse til viceformand i Socialistisk Folkeparti chokbølger gennem ledelseshierakiet i den 'ægte' venstrefløjs største parti.
En kronprins var blevet kåret.

Thor Möger er kendt for både at have en hård hånd, når SF’s til tider uregerlige bagland skal have besked på at holde kæft. Han har et køligt overblik og en stærk analytisk sans, der sikrer, at han kan styre sig selv og sine sikkert gennem kriser.

Er Thor Möger Pedersen for ung til at være skatteminister?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. tirsdag.

Andre læser også