Knap nåede socialdemokraten Rasmus Prehn at udtale sig kritisk om de konservatives politiske ordfører Henriette Kjærs økonomiske situation sammenholdt med regeringens opfordring til danskerne om at spare, før han blev banket på plads af den socialdemokratiske top.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Uha, jeg tror det er besluttet, at vi ikke siger noget om den sag, sagde Rasmus Prehn, da bt.dk fangede ham lørdag eftermiddag. I Tv-avisen fredag nåede han at udtale sig kritisk inden den socialdemokratiske top skar igennem.

- Vi har ingen kommentarer til den sag, lød beskeden lørdag eftermiddag fra socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov.

Også SF har tilsyneladende taget en beslutning om at frede Henriette Kjær.

- He-he, lydet det med en lille latter fra SF's finansordører Ole Sohn, da bt.dk spørger til sagen.

- Vi udtaler os ikke om en kollegas privatøkonomi, lyder svaret kort efter. Hos Enhedslisten er der ikke samme berøringsangst overfor sagen.

- Jeg synes, der er en skærende kontrast mellem De Konservatives iscenesættelse af sig om, at de er ansvarlige og har styr på den økonomiske situation og så den virkelighed, der afdækkes her, siger Enhedslistens Per Clausen.

- Der er ingen grænser for, hvilken ansvarlighed danske borgere skal vise med mådehold og nedskæringer. Det paradoksale er, at de selv har så store problemer med økonomien, når man tænker på, hvor mange penge, de mennesker tjener. Men det forklarer måske deres store interesse i at skaffe skattelettelser til de rige. Fordi de har brug for pengene, fortsætter Per Clausen.

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) er man heller ikke bange for at kommentere sagen.

- Jeg er ikke så bekymret for Henriette Kjærs privatøkonomi. De konservative er jo rige mennesker. Men det ser da ikke kønt ud, siger landsformand for DSU Peter Hummelgaard Thomsen til bt.dk