Fra april får Helle Thorning-Schmidt kontor i London som administrerende direktør i Save the Children International.
Fra april får Helle Thorning-Schmidt kontor i London som administrerende direktør i Save the Children International. Foto: STEPHANIE LECOCQ

Efter måneders spekulationer kunne Helle Thorning-Schmidt endelig bekræfte i aftes, at hun har fået en toppost i en af verdens største velgørenhedsorganisationer. Fra april får hun kontor i London som administrerende direktør i Save the Children International.

Den tidligere statsminister har været gennem et længere ansættelsesforløb hos den verdensomspændende NGO Save the Children - herhjemme kendt som Red Barnet - og allerede tidligt onsdag aften kunne BT fortælle, at Helle Thorning-Schmidt var blevet udvalgt til den prestigefyldte post som allerøverste chef i den velgørende organisation. En job og en ny verden, som den tidligere statsminister glæder sig til at prøve kræfter med.

red


»Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nær og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug,« sagde Helle Thorning-Schmidt i aftes i en pressemeddelelse fra Red Barnet.

»Red Barnet er siden grundlæggelsen gået forrest i kampen for udsatte børn. Jeg glæder mig til at bygge videre på det fine arbejde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden,« fortsætter hun.

Helle Thorning-Schmidt


Helle Thorning-Schmidt har tidligere søgt job uden for den danske politiske arena, da hun sidste år gik efter jobbet som højkommissær for FN’s flygtninge-organisation. Projektet mislykkedes, og posten gik i stedet til FN-diplomaten Filippo Grandi fra Italien, men nu står det klart, at hun endelig får sit topjob. Mens hun glæder sig, så jubler man i Red Barnets danske organisation.»Selvfølgelig er det her et scoop. I Red Barnet glæder vi os over, at man har valgt en stærk, dansk profil til den her tunge lederstilling i Red Barnet international,« siger generalsekretær i Red Barnet Jonas K. Lindholm til BT.

Folketinget.


Save the Children International er ’hatten’ over de 120 landeorganisationer, der favner mere end 25.000 medarbejdere.

»Red Barnet har ligesom andre store NGO’er en international organisation, som har ansvaret for at koordinere al arbejdet rundt omkring i krigs- og konfliktzoner verden over, og hos os er det Save the International. Det er topposten i vores globale organisation,« forklarer Jonas K. Lindholm om direktørposten.

Han er ikke i tvivl om, at Helle Thorning-Schmidt er den rette kvinde til jobbet.

»Jeg kender Helle som et kompetent og kærligt menneske. Hun har kæmpe erfaring og stor gennemslagskraft og det, der skal til for at ændre udsatte børns hverdag og fremtid. Hun er den helt rette til at skabe mærkbare forandringer for udsatte børn,« siger han.

Helle Thorning-Schmidt

Efter en længere ansættelsesproces blev Helle Thorning-Schmidt udvalgt i et stærkt felt af kandidater.

»Det er en attraktiv stilling, der skulle besættes, og hun har været oppe mod andre kompetente kandidater med international erfaring. Jeg ved, at processen er kørt meget professionelt, og man har valgt det absolut stærkeste kort i et stærkt felt,« siger Jonas K. Lindholm.

Årene i både europæisk politik og på den hjemlige bane som statsminister har givet den 49-årige Helle Thorning-Schmidt den nødvendige politiske tæft, som der bliver hårdt brugt for i den internationale organisation, som skal forsøge at råbe landenes regeringer op i en flygtningekrise, hvor konventioner står til diskussion.

Til artikelserien "Kære Nørrebro".Lars Aslan Rasmussen er S-po


»Helle tilfører Red Barnets globale arbejde en stor indsigt og evne til at påvirke internationale beslutningstagere og donorer. Hun har et solidt politisk netværk, som vil være en stor styrke for Red Barnet,« forudser Jonas K. Lindholm

Selv har generalsekretæren haft lejlighed til at hilse på sin ‘nye kollega’.

»Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet. Det er et kæmpe scoop tidligere at få den tidligere statsminister som tæt kollega internationalt.«

BTs politiske kommentator Søs Marie Serup mener, at Helle Thornings nye internationale job giver god mening:

»Det er forståeligt, at Helle Thorning søger væk fra Folketinget. Hun er relativt ung med en stærkere international profil end en national. Og udsigten til at bruge de næste 20 år i Folketingets præsidium, er måske ikke så perspektivrig.  Hun ville heller ikke være i stand til at mene ret meget om noget som helst, uden at det ville blive tolket som en kritik af den nuværende S-formand. Derfor giver det god mening, at hun får et internationalt job. Og set med danske øjne er det også positivt. I den forstand, at Danmarks image lige nu ikke er forbundet så meget med hjertevarme og empati. Derfor er det ikke dårligt at en tidligere dansk statsminister skal stå i spidsen for Red Barnet,« vurderer Søs Marie Serup.

Helle Thorning-Schmidt får kontor i London, hvor hun har første arbejdsdag til april.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.