Det var den rigtige beslutning, at Henriette Ergemann valgte at stoppe som næstformand i Nye Borgerlige, og hendes udsagn på sociale medier var »ikke forenelige med Nye Borgerliges politik«.

Det skriver Nye Borgerliges organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, i en mail til Nye Borgerliges medlemmer på vegne af partiet, hvor han også forklarer, at Nye Borgerlige »hverken er konspirationsteoretikere eller anti-vaxxers«.

»Jeg synes, at det er den rigtige beslutning, Henriette Ergemann er kommet frem til. I Nye Borgerlige synger hver fugl med sit næb, og vi er ikke altid politisk korrekte. Det handler om tonen og ikke indholdet,« skriver Jesper Hammer og fortsætter:

»Holdninger og teorier om, at coronavaccinerne er opdelt, så regeringen får saltvand – og dermed indikerer, at der er en ond og konspiratorisk bagtanke med at give vaccinerne til befolkningen – er ikke foreneligt med Nye Borgerliges politik,« skriver han.

Han forklarer, at Nye Borgerliges politik ikke baserer sig på konspirationsteorier.

»Vores gruppe i Folketinget var den, der var mest kritisk over for regeringens overforsigtighedsprincip under corona, hvor der blev indført skærpede restriktionerne, som manglede sundhedsfaglig evidens,« skriver Jesper Hammer og fortsætter:

»Men vi er hverken konspirationsteoretikere eller anti-vaxxers. Vi gør en dyd ud af at basere vores politik på fornuft og have saglige argumenter til at underbygge den,« skriver han.

Mandag valgte Henriette Ergemann at trække sig som næstformand efter blot 13 døgn på posten. Det sker, efter at B.T. og Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan Ergemann tidligere på sociale medier har givet udtryk for holdninger, som blev kritiseret for at være konspiratoriske.

Ergemann har for eksempel skrevet, at hun har oplevet blødningsforstyrrelser, når hun var i nærheden af personer, der havde fået covid-19-vaccinen.

Derudover har Ergemann skrevet, at »vaccinerne ikke virker« og har skadet »mange tusinde« mennesker.

Kommentarerne har dog også været meget personlige. Hun har for eksempel kaldt Karen Hækkerup (S) for en »sindssyg kælling«, som skal »i fængsel for mord på uskyldige børn«.

Også daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fik en tur i Ergemanns maskine. Hun skrev, at hun håbede, at Magnus Heunickes datter ville få saltvand i stedet for en vaccine mod corona.

Jesper Hammer forklarer, at det var Nye Borgerliges politik, at danskerne skulle kunne vælge frit, om man ville have en vaccine mod covid-19 eller ej. Men han afviser, at partiet tror på, at der ligger onde tanker bag vaccinen.

»Det bygger ikke på en konspirationsteori om, at vaccinerne bevidst er udviklet for at skade borgerne. Og man skal hverken udskamme dem, som vælger en vaccine, eller dem, som fravælger en,« skriver han.

Jesper Hammer afslutter med at takke Henriette Ergemann for at stille sig til rådighed, men også for »at sætte partiet over sin egen person i denne situation«.

»Det kunne mange i politik lære noget af,« skriver han.

Nye Borgerlige fortsætter uden en politisk næstformand frem til oktober, hvor der vil blive valgt en ny på partiets årsmøde.