Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

- Det drejer sig mest om en menneskelig tragedie, siger Thomas Horn til bt.dk

- Der er sket meget siden i går. Og jeg har netop besluttet, at jeg lader sagen ligge.

Sådan siger Socialdomkratiets folketingskandidat i Nordsjælland til bt.dk, efter at han i går aftes fik en flad af Enhedslistens Ole Krarup under en paneldebat på Helsingør Rådhus.

- Jeg har talt i telefon med både Ole Krarup og hans datter Anne Marie Kraup i dag. Og det står klart for mig, at der er tale om en personlig tragedie for Ole. Derfor lader jeg sagen ligge.

- Jeg ved, at familien nu slår ring om Ole for at hjælpe ham. Og det synes jeg, er det rigtige at gøre i dette tilfælde.

bt.dk talte også med Thomas Horn i går, få timer efter, at han var blevet slået. Da kaldte han uhændelsen for absurd og gak-gak, og var meget i tvivl om, hvorvidt han ville anmelde Ole Krarup til politiet.

Den 76-årige professor og tidligere kommunist havde det angiveligt ikke godt under debatten og opførste sig højst besynderligt. Han gav udtryk for, at han syntes hele seancen var latterlig, siger flere iagtagere af det usædvanlige optrin.

På et tidspunkt blev Krarups opførsel for meget for Thomas Horn, der spurgte Ole Krarup, hvorfor han ikke havde sendt en anden, når han nu tydeligvis ikke selv gad.

- Der er så mange dygtige, engagerede enhedslistfolk, derude, sagde Thomas Horn.

Den bemærkning fik åbenbart den 76-årige ekskommunist til at fare fuldstændig i flint.

Med bemærkningen 'fede svin' stormede han over gulvet og stak Thomas Horn en flad.

Enhedslisten har har kaldt hændelsen for 'fuldstændig uacceptabel'. Krarup, der i forvejen ikke stod til at blive valgt ind, er blevet slettet som kandidat og får ikke længere lov at repræsentere partiet.

Andre læser også