Der er gang i svingdøren i Dansk Folkeparti, efter Morten Messerschmidt overtog partiets trone i slutningen af januar.

Nu er det partiets nøgleprofil, partisekretær Steen Thomsen, som er fortid i partiet.

Det bekræfter han selv over for B.T.

»Da Morten tiltrådte som formand, sagde han, at han så mig som en del af holdet. Men jeg har selv valgt at sige stop nu, hvor vi også har skiftet formand. Det giver også Morten plads til at sætte et nyt hold af dygtige folk,« siger han til B.T.

Dansk Folkepartis partisekretær siden 2020, Steen Thomsen. Foto: Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis partisekretær siden 2020, Steen Thomsen. Foto: Dansk Folkeparti
Vis mere

Steen Thomsen har siddet på den tunge partipost siden 2020, men har arbejdet i Dansk Folkeparti siden 1999. Han har således været en stadig mere central person i partiet under Kristian Thulesen Dahls ledelse.

Men nu hvor Messerschmidt har overtaget formandskæderne, bliver der også skiftet ud på centrale poster i partiet.

»Det har ikke været en fyring. Jeg har selv truffet beslutningen. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har taget kræfter og tid, når der har været interne uenigheder, og jeg synes egentlig, at formandsskiftet er den rette anledning til at fratræde for mit vedkommende,« siger Steen Thomsen.

Ifølge B.T.s oplysninger har op mod en håndfuld ansatte DFs sekretariat også fået samme fratrædelsesaftale torsdag. Det gælder blandt andre tidligere partisekretær Poul Lindholm og sekretariatschef Jeanie Nørhave.

Den nye partisekretær bliver Jens Vornøe, der er lokalformand for DF i København og desuden er en erklæret Messerschmidt-støtte.

'Det har ikke været let at finde en afløser til Steen, der har været med siden 1999 og energisk har kæmpet for partiet på både Christiansborg og i baglandet, men valget er faldet på nuværende lokalformand i Københavns Kommune, Jens Vornøe. Han sidder i dag i DFs hovedbestyrelse og kender både parti og bagland rigtigt godt,' skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

Jens Vornøe sidder i forvejen i partiets magtfulde hovedbestyrelse, hvorfra han nu udtræder.

Det gør plads til en anden kendt DF'er, nemlig Anders Vistisen, der også er en tung baglandsprofil i Messerschmidt-lejren, erfarer B.T.

Dermed vil Messerschmidt fastholde sit nyvundne flertal af allierede i hovedbestyrelsen, hvor alt fra eksklusioner til fordeling af valgkredse til folketingsvalget besluttes.

I sidste uge kom Morten Messerschmidt i mindretal i sin egen folktingsgruppe, da posterne til den nye gruppebestyrelse skulle fordeles.

To gange blev hans egne kandidater til ledende poster nedstemt af et snævert flertal i folketingsgruppen, og Messerschmidt måtte dermed indkassere et svigende nederlag som ny partiformand.