Stigende spændinger mellem Rusland og USA, efter Donald Trump fredag morgen godkendte et missilangreb på en luftbase i Syrien, efterlader ikke de britiske tabloidmedier i tvivl: Trump er ét skridt fra krig.

Flere af de engelske avisforsider skriver lørdag, at Rusland advarer USA, og at de to gamle supermagter fra Den Kolde Krig er tæt på et nyt sammenstød.

The Daily Mirrors forside står der: 'Trump er ét skridt fra krig' ('Trump one step from war').

Også tabloidmediet Daily Express slår på krigstrommerne, og på deres forside står der: 'Krigsfrygt efter Trumps lynangreb mod Syrien' ('War fear after Trump’s blitz on Syria').

Daily Mail skriver, at Trump ville angribe Assad igen ('Trump: I'd hit Assad again').

Præsident Trump godkendte fredag morgen angrebet på en luftbase nær storbyen Homs i Syrien med 59 Tomahawk-krydsermissiler. Angrebet på flybasen, der er kontrolleret af det syriske regime, kommer som et direkte svar fra USA på det gasangreb i Idlib-provinsen tirsdag, hvor mindst 86 mennesker mistede livet, herunder mindst 30 børn. Flere undersøgelser har vist, at regimet i Syrien med præsident Bashar al-Assad i spidsen udførte gasangrebet.

Det er det første direkte angreb på Syriens præsident Bashar al-Assads styrker fra amerikansk side. Og det har fået eksperter verden over til at måbe og Ruslands præsident Putin til at rase og love gengældelse.

Bl.a. skriver engelske Daily Mail, at den russiske premierminister Dmitry Medvedev fordømmer det amerikanske angreb på ’den retmæssige statsmagt i Syrien’ og anklager USA for angiveligt at overtræde international lov uden FN’s godkendelse.

Flere medier, bl.a. The Times citerer Dmitry Medvedev for at udtale, at USA er blot 'et skridt væk fra militære sammenstød med Rusland'. Og at alle politiske relationer med Washington er 'fuldstændig ødelagt'.

Ifølge en af Danmarks førende militærstrategiske analytikere, så er USA og præsident Trumps angreb på Syrien og præsident Bashar al-Assad ekstremt overraskende og meget vovet. For hvad bliver konsekvensen? Hvad gør Rusland, som er en nær allieret af Bashar al-Assads styre, nu? Det er de store spørgsmål på den overraskende udvikling.

»Jeg sad så sent som i går (torsdag, red.) på DR2 og debatterede, hvad Trumps svar ville være. At han vælger at angribe basen, hvor gasangrebet på Idlib-provinsen formentlig blev iværksat fra, så hurtigt, kommer som en stor overraskelse. Det er højest overraskende og voldsomt. Samtidig viser det, at Trumps lunte er meget kort, for det er kun fire dage siden, angrebet i Idlib-provinsen fandt sted,« sagde Lars Cramer-Larsen, souschef og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, til BT fredag.

BBC har samlet de engelske avisforsider, og du kan se dem ved at klikke her.