Fagbevægelsens Hovedorganisation indkaldte til hastemøde fredag morgen.

Det sker efter at Ekstra Bladet og Berlingske har kunnet fortælle om upassende berøringer og grænseoverskridende opførsel fra Lizette Risgaards side.

Selv har hun på Facebook beklaget til de personer, der har følt sig krænket, og efterfølgende indkaldt til et hastemøde fredag morgen klokken 7.

»Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med,« skriver formanden og tilføjer, at hun er interesseret i at sagerne bliver belyst og behandlet professionelt.

Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T.
Joachim B. Olsen, politisk kommentator, B.T. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Ifølge B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen, er det gået stærkt.

»Hun reagerer hurtigt. Hun er ude og undskylde sin adfærd og indkalder til møde,« siger han.

Og det er der en særlig grund til.

»Det er et stort problem for hende. Det er altid et stort problem, når sager tager meget opmærksomhed fra din funktion som leder,« uddyber Joachim B. Olsen.

Han uddyber, at Lizette Risgaard med mødet vil forsøge at forklare sig over for de andre fagbosser. Og så afhænger hendes fremtid i fagbevægelsen af, om forklaringen tilfredsstiller dem.

Men mulighederne for, at hun overlever, har Joachim B. Olsen svært ved at vurdere.

»Hun har været ret populær i fagbevægelsen, og hun har også gjort et godt stykke arbejde og været meget synlig. Hun har sat et stort aftryk på den danske fagbevægelse,« afslutter han.

Følg B.T.s liveblog her.