Kampen om borgmesterposten i Hvidovre Kommune er endelig færdigforhandlet. Dansk Folkeparti brugte i den forbindelse flæskesteg, frikadeller og et juletræ som krav for deres støtte.

Socialdemokraternes Helle Adelborg fortsætter som borgmester i Hvidovre Kommune. Det blev vedtaget sent onsdag aften, da det lykkedes hende at få støtte fra Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Sidstnævnte gik ellers fra tre til fem mandater og blev dermed Hvidovres næststørste parti. DFs spidskandidat Mikkel Dencker var længe i tovtrækning om borgmesterposten, men han måtte til sidst give efter.

I den forbindelse blev der stillet helt specielle krav, hvis Helle Adelborg skulle have DFs ½støtte.

- Juletræet på Hvidovre Torv blev sparret væk for et par år tilbage, og det har folk været lidt utilfredse over. Så vi har fået indført, at der igen kan komme et. Det er jo hyggeligt, siger Dansk Folkepartis Mikkel Dencker, der også kan fortælle, at de fik ført yderligere en bemærkelsesværdig mærkesag igennem:

- Børnehaver og andre institutioner skal have dansk mad. Det var også en af vores mærkesager. 

Hvad indebærer det?

- Ja, det kan nok fortolkes bredt. Men det er ting, som man forbinder med dansk mad. Frikadeller, rugbrød med pålæg, flæskesteg og sådan noget, siger Mikkel Dencker.

Hvordan ser du på sammensætning af Hvidovre Byråd?

- Set ud fra at vores parti havde størst vækst og gik mest frem, så er jeg nok lidt skuffet over, at vi ikke fik borgmesterposten. Vi gik frem, mens de andre partier gik i status quo, mens andre gik tilbage.

Du må 'nøjes' med tjansen som viceborgmester, hvordan har du det med det?

- Det er jeg selvfølgelig træt af, da jeg mener, at vi fortjener den post. Men sådan er det.

Med afgørelsen i Hvidovre Kommune har alle landets 98 kommuner nu fundet sin borgmester efter valget.