Lyt til artiklen

Valgplakater der bliver skåret i stykker eller helt revet ned. Det er hverdagen i valgkampen for flere politikere.

Venstres udenrigsordfører Søren Pind har fået ødelagt så mange plakater, at han nu på sin Facebook-profil har startet en indsamling via MobilePay, så han kan få råd til nye plakater.

»Udover en masse spørgsmål og ros til plakaterne, så bliver de stadig udsat for hærværk dagligt - spredt udover hele København. Det giver dog kun blod på tanden, og vi melder troskyldigt til politiet. Jeg nægter at lade hærværksmænd og –kvinder bestemme over min valgkamp! Derfor har jeg valgt at sælge mine plakater, hvor beløbet går til tryk af nye. 200 kr. for en almindelig og 500 kr. for en signeret. Send en besked med et billede af din donation, og så skal jeg nok give lyd om, hvor plakaten kan afhentes. Vi har allerede fået trykt 1500 ekstra plakater på rekordtid takket være Valgklar.dk. Hjælp meget gerne via MobilePay på 71 18 21 61,« skriver Søren Pind på Facebook.

»Det er ikke, fordi jeg vil pive, for vi kan heldigvis få det ordnet med de penge, vi får ind via crowdfunding. Det er ikke værre denne gang end ved andre valg, men vi kan bedre bekæmpe det, fordi vi har mange frivillige, og fordi vi via MobilePay kan få penge ind til nye plakater,« siger Søren Pind til BT.

Også Socialdemokraternes Rasmus Horn Langhoff har fået revet plakater ned.

»Sikke noget svineri at rive andres valgplakater ned. Der er åbenbart nogle, der ikke respekterer demokratiet. Her i Højby er 22 af mine valgplakater revet ned og smidt ved denne container. Min valgkamp fortsætter ufortrødent - og plakaterne kommer op igen kan I tro. God søndag til alle jer derude,« skriver han på sin Facebook-profil, som fik hjælp af den lokale borgmester, da plakaterne skulle hænges op igen.

Søren Pind har to forskellige plakater oppe og hænge. Den ene er et klassisk valgplakat-portræt. På den anden står Søren Pind øverst på trappen op til et fly og vinker med en hat i hånden. Det er ifølge Søren Pind især denne plakat, der bliver ødelagt.

»Det er jo lidt pudsigt, at jeg nu, skal stå med hatten i hånden på en anden måde, fordi de ødelægger lige det billede. De andre af mine plakater får stort set lov at hænge,« siger Søren Pind.

Også Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne har fået lavet hærværk på valgplakater. Hun har på Facebook fortalt, hvordan en person er kravlet op på en stige og har tegnet på hendes plakat, hvorefter personen har taget et billede af plakaten og sendt det til den frivillige hjælper, der har hængt plakaten op.

Det samme har Venstre-manden Esben Lunde Larsen fra Skjern.

Har du set eller hørt om lignende tilfælde så skriv til os på 1929@bt.dk.